Nieuwsoverzicht
WEDSTRIJDVERSLAGEN

18-3-2019
Heren 1 houdt titelkandidaat in bedwang
 

In een prima partij hield Heren 1 titelkandidaat Hoorn in bedwang (2-2) en er had zelfs nog meer ingezeten. In twee weken tijd heeft Dames 1 het puntentotaal verdubbeld van 6 naar 12 en heeft weer uitzicht op een plaatsje in de middenmoot van de tweede klas. Amber van Wanrooij scoorde de winnende 2-1 met een backhandschot.

 

Heren 1 speelde een uitstekende partij tegen Hoorn, het team dat onlangs nog met 7-0 won van koploper Weesp en ondanks zes strafpunten de voornaamste titelkandidaat is in deze derde klas. De 1-0 ruststand was dik verdiend en na de 1-2 achterstand halverwege de tweede helft kwam de gelijkmaker als een terechte beloning. GMHC staat met 14 punten op de zevende plek en krijgt zondag Castricum op bezoek. De Noord-Hollanders begonnen de competitie dramatisch slecht, maar won zondag met 2-1 van Weesp, dat daardoor de koppositie kwijt raakte. In deze poule verschillen vier teams bovenaan maar drie punten van elkaar.

Met de tweede zege op rij komt Dames 1 op 12 punten, nog maar één puntje achter De IJssel en drie op Barendrecht en Ypenburg. Groen Geel staat daarboven en komt zondag naar Gouda. Tegen het ook niet bepaald sterke Ypenburg stond het heel snel 0-1 en 1-1. GMHC kreeg in de tweede helft de beste kansen, maar het duurde lang eer Amber van Wanrooij de drie punten veilig stelde (2-1).

Dames 2 kwam tot 2-2 tegen Groen Geel en steeg een plaatsje op de ranglijst. De komende twee weken kan het team zich bewijzen tegen de toptwee van de ranglijst. Heren 2 schoot flink uit zijn slof (5-1) tegen HDM, de nummer twee van de ranglijst en staat nu gedeeld zevende. Veteranen A kwam bij het laag genoteerde Schiedam niet verder dan 2-2 maar staat nog keurig op de derde plaats.

 

 

18-3-2019
Onnodig verlies voor Jongens A1
 

Jongens A1 verloor het duel der achtervolgers bijzonder ongelukkig van Ypenburg (2-3). De beslissingen vielen in de slotfase net in het nadeel uit voor het team van het coachduo Frankema/Jansen. Meisjes A1 raakte andermaal twee punten kwijt door bij Leonidas op 1-1 te blijven steken. MB3 nam de koppositie over van Schoonhoven door deze concurrent met 6-1 weg te spelen.

 

In een spannend duel had Jongens A1 het beste van het spel tegen het stevige Ypenburg, maar had in de slotfase veel pech. Met 12 uit 7 op de vierde plek lijken de titelaspiraties in de eerste klas ver weg, tenzij er komende zaterdag van koploper Pijnacker wordt gewonnen. Jongens B2 speelden een puike tweede helft tegen HCRB. Na een 1-2 ruststand werd er met 6-3 gewonnen van de buren.

Meisjes A1 zakte naar de gedeelde derde plaats (met11 uit 7) na het gelijkspel (1-1) tegen het niet zo sterke Leonidas en MA2 duikelde naar de vijfde plek na het 0-3 verlies bij Ypenburg. MA3 (0-7 tegen koploper Hudito) en MA4 (0-4 tegen nummer laatst Barendrecht) bleven ook met lege handen achter.

Meisjes B1 bleef in de topper tegen koploper Forescate op 0-0 steken en dus blijft de ploeg van Corvin Jansssen (dit duel achter de afrastering) op drie punten achterstand steken. Beetje serieus oefenen op de strafcorners kan geen kwaad. De rest van B-teams bij de meiden deden het uitstekend. MB2 won met 4-1 van Spijkenisse en staat nog maar drie punten achter de kop, MB3 nam de koppositie door een fraaie 6-1 winst op Schoonhoven, MB4 pakte drie punten in Zoetermeer (4-1) en MB5 staat nu derde na de 3-2 zege op Dordrecht.

 

Meisjes C1 kwam goed voor de dag tegen Pijnacker, kwam wat ongelukkig met 0-1 achter, maar knokte zich met leuke combinaties naar 3-1 en heeft in de nieuwe competitie nog de volle winst. Dat geldt ook voor MC3, dat met 4-0 won van Alkemade. MC4 speelde gelijk en de overige C-teams verloren. Jongens C1 had geen kind aan Barendrecht (7-0) en noteert ook nog de volle winst. De jongens van JC2 kunnen tegen hun vriendjes vertellen dat zij van Feyenoord hebben gewonnen (3-1).

Bij Jongens D1 tegen de rivalen van HCRB werd het in de loop van het duel een beetje onvriendelijk. Vooral de Reeuwijkers, maar ook de Goudse jongens zullen snel moeten leren, dat appelleren bij hockey verboden is. JD1 won wel, met 2-0. JD2 won in een leuke partij met 3-2 van Klein Zwitserland.

Meisjes D1 gaat na de 4-1 overwinning op Ommoord nu reeds alleen aan de leiding (6 uit 2) in deze poule in de tweede klas. MD4 won ook, 3-1 van Rotterdam en de overige D-teams incasseerden de tweede verliespartij.

 
Laatste nieuws
Nieuws categorieën
Agenda
23-3    Bitjeshappen
26-3    scheidsrechter examen
29-3    Klaverjassen
2-4    Collecte Hartstichting
7-4    GMHC Shootout en Scoop ka
12-4    schoolhockey toernooi
25-4    sportdag Beversluisschool
Hele agenda
Handige links