Nieuwsoverzicht
WEDSTRIJDVERSLAGEN

19-9-2018
Meisjes scoren veel beter dan jongens
 

Afgelopen zaterdag kwamen onze jeugdteams weer in actie. In de meisjeslijn konden 29 punten op het Goudse saldo worden bijgeschreven, bij de jongenslijn slechts 2.

 

Jongens A1 ging voortvarend van start tegen Forescate. Onze jongemannen bleken niet opgewassen tegen het fysieke spel van de heren uit Voorschoten en moesten uiteindelijk toch met 1-5 het hoofd buigen voor de huidige nummer één uit de poule. Komende zaterdag wellicht betere kansen tegen directe concurrent Hudito. Jongens B1 keek door een slordigheidje al snel tegen een achterstand aan bij Cartouche. Naarmate de rust dichterbij kwam, werd Gouda steeds sterker, echter de goal bleef uit. De rust bleek het ritme van de jongens geen goed gedaan te hebben. Het werd snel 3-0 en Gouda kon alleen via een eretreffer van Olivier Abee nog wat terugdoen (3-1). JB2 pakte een mooi punt tegen Hudito (2-2) en bezet nu de tweede plaats in de poule. Hier liggen zeker nog kansen, gezien het programma tegen zowel lager geklasseerde teams, als tegen de koploper.

 

Meisjes A1 kon helaas geen punten meenemen bij Rapid (3-1). Hierdoor is Rapid wel op gelijke hoogte gekomen met Gouda (3 punten), maar de nummers 1 en 2 staan nog binnen schootsafstand (4 punten). In de rest van de A-lijn werden overal punten gepakt. MA2 won met 1-3 bij Pijnacker en staat nu met 6 punten bovenaan (3 punten los). Meisjes A3 kreeg Berkel op bezoek en hield de punten met 2-1 in Gouda. MA4 speelde een spectaculaire tienklapper tegen Alphen. De winst was uiteindelijk voor Gouda (6-4!). Bij de B-meiden kon alleen MB1 een overwinning noteren. Tegen hekkensluiter Catwijck werd overtuigend met 5-0 gewonnen. MB4 pakte in een doelpuntloze wedstrijd een punt tegen Ring Pass, MB2 en MB3 verloren hun wedstrijden tegen respectievelijk Rapid (1-2) en Nieuwkoop (5-2).

 

Meisjes C1 zette HDS met 8-0 aan de kant en staat met twee andere ploegen aan kop. MC2 flikte hetzelfde kunstje tegen Rotterdam en noteerde ook 8-0 op het scorebord. Ook deze meiden hebben al 6 punten binnen, uit 2 wedstrijden. Meisjes C3 pakte een punt tegen Berkel (3-3) en MC5 ging strijdend ten onder tegen Forescate (1-3). Meisjes C6 won met maar liefst 7-2 van Catwijck en van MC4 werd geen uitslag ontvangen. In de D-lijn pakte MD2 punten (2-1 tegen HCRB), samen met MD4, dat met 3-0 Forcial naar huis stuurde. Meiden D1 en D3 verloren beide met 3-0 bij Schiedam en Schoonhoven. MD5 kon geen vuist maken tegen koploper Pollux en verloor met 7-0.

 

Jongens C1 mocht aantreden tegen Rotterdam JC3 en speelde een goede eerste helft. Met name in de tweede helft bleek Rotterdam toch de betere ploeg en de wedstrijd ging met 5-2 verloren. JC2 had met een overwinning een koppositie in de poule kunnen afdwingen, maar het moest de punten delen met tegenstander Evergreen (2-2). Hierdoor staan beide ploegen op punten eerste, maar Evergreen heeft nog een iets beter doelsaldo. Jongens D1 en D2 moesten beide tegen een sterke tegenstander in de poule. JD1 kreeg een pak slaag tegen Hudito (0-6) en JD2 kwam ook niet tot scoren tegen HBR (0-9). Beide tegenstanders staan nu aan kop in de poule, dus komende zaterdag kunnen de mannen er weer met verse moed tegenaan!

 


 

19-9-2018
Vaandelteams komen niet tot een overwinning, veteranen redden de eer
 

Dames 1 moest de punten in Ypenburg laten (3-1) en verkeert in de onderste regionen van de poule. Ook Heren 1 wist niet te winnen (4-3 bij Hoorn) en staat nog op 0 punten. De twee veteranenteams konden de zondag nog wat opfleuren met twee mooie overwinningen. Ook Jong Heren 1 kwam tot winst.

 

Heren 1 moest aantreden tegen Hoorn. Een eind rijden en met hier en daar een krappe auto, zat men soms als haringen in een ton. Het leek na de verre reis alsof de mannen nog last hadden van een jetlag, want binnen 15 minuten stond er al 3-0 op het scorebord. Vanaf dat moment werd er steeds beter gehockeyd en kwamen de heren tot legio kansen. Met een ruststand van 3-1 (via een doelpunt van Maurits van den Tweel, aangegeven door Daniël van Liempd), waren er genoeg aanknopingspunten om de tweede helft vol goede moed te starten. Gouda speelde sterk en Hoorn kon slechts een handvol keren de Goudse cirkel betreden. Via een fraaie combinatie met Jens van der Meij kon Laurens van Hooft de aansluitingstreffer maken (3-2). Na de 4-2 haalden deze twee heren de omgekeerde ‘truc’ uit. Ditmaal gaf Van Hooft de assist op Van der Meij (4-3), maar de goal viel te laat om het tij te keren. Zondag nieuwe kansen tegen Castricum.

 

Dames 1 wilde de zure nasmaak van het gelijkspel tegen Rapid wegspoelen tegen Ypenburg. Het team van Bas Ligthart en Sander de la Fuente worstelt nog wat met de nieuwe teamsamenstelling. De dames waren niet te spreken over de Haagse arbitrage, die met twee ‘onterechte strafballen en een onterecht doelpunt’ een groot aandeel leek te hebben in de wedstrijd. Gouda kwam via Daphne de Poot nog wel eenmaal tot scoren, maar kon niet voorkomen dat de wedstrijd in 3-1 eindigde. Zondag reizen de dames af naar Groen-Geel.

 

Ook Heren 2 kende een korte periode van onoplettendheid. De mannen kwamen al na drie minuten op voorsprong, maar zeven minuten later keek Gouda toch tegen een 4-1-achterstand aan. Tegen HDM H3 werd uiteindelijk met een korfbaluitslag van 8-5 verloren. Waar de uitslag bij Dames 2 vorige week nog dicht bij elkaar lag, kwamen de meiden afgelopen zondag van een koude kermis thuis. Bij Groen-Geel werd met 7-1 verloren.

 

Heren Jong kon met 2-1 punten pakken tegen Schiedam HJ1 en voert de ranglijst voorlopig aan. Ook onze veteranen A speelden tegen Schiedam en ook zij konden nadien een overwinningsdrankje drinken (1-0). Met 6 punten uit 2 wedstrijden staat ook dit team er goed voor in de poule. Heren Veteranen LA wist tegen Evergreen liefst zes keer tot scoren te komen. Omdat er maar drie tegendoelpunten vielen, konden ook deze mannen hun zege veiligstellen.

 
Laatste nieuws
Nieuws categorieën
Agenda
21-9    Basis opleiding coaching
4-10    keepersopleiding introduc
10-10    Bestuursvergadering
11-10    Keepersopleiding introduc
22-10    Herfstkamp
1-11    Keepersopleiding introduc
8-11    Keepersopleiding introduc
Hele agenda
Handige links