Nieuwsoverzicht
WEDSTRIJDVERSLAGEN

20-5-2019
Komend weekeinde beslissingen bij D1-teams
 

 Komend weekeinde kunnen onze D1-teams wel extra supporters gebruiken. Meisjes D1 speelt zaterdag om 10.45 tegen De IJssel, dat op kop één puntje voorstaat en Jongens D1 speelt zondag om 10.00 uur tegen Alphen en die teams gaan met exact evenveel punten aan de leiding. Meisjes A1 speelde zaterdag erg goed bij Pollux (3-0) en Jongens A1 verpletterde het arme Capelle (10-0).

 

 Voor Meisjes A1 stond er bij Pollux weinig meer op het spel en wellicht mede daarom speelde formatie van Bart van Raalte een van de betere wedstrijden van het seizoen (3-0). Met 18 punten staat het in de eindrangschikking op 15 punten. MA2 ging door examens met veel invallers in een niet zo leuke wedstrijd met 0-6 onderuit bij Rotterdam.

Jongens A1 had weinig medelijden met het nog puntloze Capelle (10-0) en zou voor een leuke stunt kunnen zorgen door zaterdag bij kampioen Ypenburg te gaan winnen. Jongens B1 verloor met 1-3 van kampioen Cartouche en zal volgend seizoen andermaal in de tweede klasse moeten gaan spelen.

Meisjes B1 maakte weinig klaar uit strafcorners en bleef mede daardoor op 3-3 steken tegen Westland. Zaterdag kan dit team nog een rolletje spelen in de ontknoping van de titelstrijd bij de uitbeurt tegen Forescate. MB2 won erg knap met 2-1 bij koploper Berkel en MB3 kwam ontgoocheld van het veld. In de laatste seconde scoorde De IJssel 4-4 en daardoor staat het team van Ima Bouvé nu één punt achter op Schoonhoven. Komende zaterdag in de laatste wedstrijd gewoon winnen in Schoonhoven en de titel is alsnog binnen.

Jongens C1 boekte een moeizame 3-2 zege op Ring Pass en staat nog steeds drie punten achter op Wateringse Veld, dat op 1 juni naar Gouda komt. JC2 redde het zondag niet tegen kampioen Ommoord (1-5).  Meisjes C1 won degelijk met 4-1 van Berkel en wacht zaterdag de topper bij Ommoord. Beide teams gaan samen op kop met evenveel punten. Kampioen Meisjes C3 blijft zonder puntverlies (4-0 tegen Ommoord) en MC4 stapte trots van het veld na de verdiende 3-1 overwinning op koploper Wateringse Veld. De achterstand op deze tegenstander is verkleind tot twee punten en je weet maar nooit wat er in de twee laatste duels gebeurd.

Jongens D1 heeft nog wat goed te maken tegen Alphen, want de uitwedstrijd werd met 0-5 verloren. Nu staan beide teams samen bovenaan en komt Alphen zondagmorgen naar Gouda. JD2 moest buigen voor Rotterdam (1-6). Meisjes D1, dat zelf met 3-0 van HCRB won, werd aangenaam verrast door het bericht, dat koploper De IJssel had verloren. Dat team komt zaterdag naar Gouda. MD2 verloor met 0-10 van kampioen Barendrecht en ook de overige D-teams behaalden geen punten.

 

20-5-2019
Nuttige zeg Dames 1; Heren 1 naar vijfde plaats
 

 Heren 1 heeft door de 4-3 zege op Hisalis de vijfde plaats bereikt in de derde klasse en heeft in 2019 al 19 punten bij elkaar geslagen. Dames 1 is ondanks de fraaie en dik verdiende 3-0 overwinning op Berkel nog niet zorgenvrij. Er moeten in de laatste twee duels voor de zekerheid nog drie punten worden gepakt.

 

Dames 1 speelde tegen Berkel een van de betere wedstrijden van het seizoen. Na twee verknoeide strafcorners zorgde een rommelgoal vlak voor rust voor 1-0. Wouter van Besuyen (ex-GMHC), de coach van Berkel, zag bij zijn speelster, de koppies omlaag gaan na de fraaie treffer van Myrthe de Vos met de backhand (2-0). In de slotfase sleepte Lise Duijvestijn nog een strafcorner beheerst binnen (3-0).

Dames 1 heeft nu 24 punten, maar dat is in deze vreemde poule in de de eerste klas nog niet genoeg, want de voorsprong op de voorlaatste (degradatie)plaats is slechts drie punten. Tegen Pollux, dat geen belangen meer heeft en Barendrecht (voorlaatste) moeten nog een paar punten worden binnengehaald. Bovenin gaat Westland nu toch de titel binnenhalen.

Zo saai als de eerste helft was van het duel van Heren 1 tegen Hisalis, zo spectaculair was de strijd na rust. De erg defensief spelende mannen uit de Bollenstreek namen bij de enige uitval via een schitterende strafcorner een 0-1 voorsprong. Na rust sloeg GMHC snel toe. Een frommelgoal leverde de 1-1 op en via Ramon Merbis (2x) en Olav van den Nieuwendijk liep Gouda naar een rustgevende 4-1 voorsprong uit. Dat rustgevende verdween, toen de mannen van Dirk Doop achterover gingen leunen en Hisalis, dat voor deze wedstrijd  evenveel punten had, plotseling tot 4-3 terugkwam.

Dames 2 verloor na een goede wedstrijd met 3-4 van het sterke Ring Pass en zal de laatste twee duels moeten winnen om zich in de reserve tweede klas te handhaven. Het is namelijk de enige klasse, waar drie ploegen degraderen. Heren 2 had de pech, dat Barendrecht juist in Gouda kampioen wilde worden. Tot 1-1 ging het aardig en toen stond het plotseling 1-5 en werd de uitslag 2-8. Voor Heren Jong Gouda duurt de competitie te lang en werd er dit keer met 0-5 verloren van Voorhout. Tegen het zwakke Berkel herstelde onze A-Veteranen zich van de nederlaag van vorig week (8-1) en de LA-Veteranen tonen een geweldige conditie door de derde winstpartij op rij te noteren. Dit keer werd er met 4-0 gewonnen van Tempo’34.

 

 

13-5-2019
Nog pittige finale voor Dames 1
 

Na de nederlaag tegen Forescate (1-4), wacht Dames 1 nog een pittige opdracht in de laatste drie wedstrijden. Er kunnen nog vijf ploegen, onder wie Gouda, meegaan met Derby naar de derde klas. Heren 1 klom na de zuinige 2-1 zege bij Catwijck, de nummer laatst, naar een keurige vijfde plaats in de derde klas.

 

Dames 1 liep bij titelkandidaat Forescate tegen een regelmatige 1-4 nederlaag aan en heeft het geluk, dat er nog drie laag genoteerde teams verloren. Dit in tegenstelling tot vorige week, toen bijna alle laagvliegers wonnen. Het team van Bas Ligthart moet in de laatste drie duels naar schatting vijf punten pakken om definitief veilig te zijn. Om te beginnen komende zondag tegen Berkel, dat de laatste tijd nogal wat punten weggeeft.

In deze rare afdeling, waarin het bovenin ook spannend is, won Derby zondag met 3-0 van gedoodverfde kampioen Westland.

De stand onderin deze tweede klas is:

Rapid           19 – 24

Gouda          19 – 21

Barendr.       19 – 21

Groen Geel  19 – 20

Ypenburg     19 – 20

Derby           19 – 15

 

Heren 1 pakte drie punten in Carwijck en klom daardoor naar de vijfde plaats op de ranglijst in de derde klas. Die plek kan zondag worden geconsolideerd als Hisalis op bezoek komt, dat met evenveel punten (26) op de zesde plaats staat.

Heren 2 is aan een treurige serie bezig. Na de fraaie reeks in maart (negen punten) werd nu de vijfde nederlaag in successie genoteerd. Scoop was in Delft met 7-0 veel te sterk. Jong Heren 1 speelde een aardige partij tegen het Leidse Thor, was dicht bij de 2-2, maar verloor toch met 1-3.  Veteranen-A verslikte zich in een erg fysiek spelend Derby (0-1), maar staat nog wel tweede in de poule omdat HDS gelijkspeelde.

 

13-5-2019
Titelkansen weg voor Meisjes en Jongens B1
 

Meisjes B1 en Jongens B1 hebben zaterdag de laatste kans op het kampioenschap verspeeld door beide te verliezen, respectievelijk met 0-3 en 2-3. De eerste kampioen is ook binnen. Meisjes C3 won met 7-0 van Alkemade en heeft nu al 13 punten (!!) voorsprong op de concurrenten.

We hadden ons al opgemaakt voor een spannende slotfase van de competitie in de B-klasse, maar het voorjaarsverlof heeft onze hoogste B-teams geen goed gedaan. Meisjes B1 ging in de eerste klas kansloos onderuit bij concurrent Rapid (0-3); Jongens B1 verloor onnodig van Rijswijk (2-3) en kan de titel in de tweede klas ook wel vergeten.

Beetje extra aandacht voor Meisjes C3. Dit kampioensteam pakte na de herindeling 21 punten uit 7 wedstrijden en staat nu al 13 punten voor op de achtervolgende teams. Het is bovendien een heel gezellig team met altijd vrolijke coaches.

Jongens A1 miste tegen Hoekse Waard te veel kansen om aanspraak te kunnen maken op de volle winst. Door de 2-2 blijft Gouda wel één punt voorsprong behouden op de gasten, maar is de derde plaats het hoogst haalbare in de eerste klas. Meisjes A1 verloor met 1-2 van koploper Berkel en is gezakt naar de zesde plaats. MA2 is aan een mindere serie bezig en verloor nu met 2-3 van het onderaan staande Berkel. Het duel van MA3 werd afgelast en MA4 speelde een leuke partij tegen het hoog genoteerde Berkel (2-2 na een 2-0 voorsprong).

Jongens B2 had weinig in te brengen bij koploper HDS (0-6) en Meisjes B2 verspeelde de laatste theoretische kans op de titel door met 0-2 te verliezen van Wateringse Veld. Koploper MB3 won degelijk met 6-1 van Barendrecht en wacht op de ontknoping op 25 mei tegen Schoonhoven (één punt achter).

Jongens C1 had weinig moeite met Barendrecht (5-1) en leeft toe aan de topper op 1 juni tegen Wateringse Veld, dat drie punten voorstaat. JC2 haalde eens lekker uit tegen Feijenoord (6-2). Meisjes C1 wacht op de topper tegen Ommoord na de 3-1 zege op Pijnacker en MC2 liet zich op veld 1 van de beste kant zien tegen Berkel (8-2). De overige C-teams bleven met lege handen.

Jongens D1 sleepte bij concurrent HCRB een belangrijke winst binnen (2-3) en gaat aan kop samen met Alphen . Deze tegenstander komt zondag 26 mei naar Gouda. JD2 schreef weer drie punten bij door Klein Zwitserland met 5-2 te verslaan. Bij de meisjes klopte MD1 Ommoord met 5-1 en de overige D-teams verloren met uitzondering van MD4. Dat had royaal moeten winnen van Rotterdam, maar had grote moeite met scoren (2-2)

 

 
Laatste nieuws
Nieuws categorieën
Agenda
22-5    Bestuursvergadering
28-5    Begrotingsborrel 2019-202
29-5    Uitleg proces teamindelin
30-5    Volvo Hooftman Familietoe
31-5    Klaverjassen
12-6    ALV
29-6    Let's Roll Dag
Hele agenda
Handige links