Nieuwsoverzicht
HOCKEYZAKEN

29-11-2021
Meisjes B1 terug in de eerste klas
 

Meisjes B1 is door een  bescheiden 1-0 winst op Rijswijk terug in de eerste klas en daar hoort het team ook eigenlijk. Jongens A1 pakte een nuttig puntje tegen het Haagse HDS (2-2) in de subtopklasse en Meisjes A1 kan na de royale 9-1 zege op Pijnacker ook nog leuk gaan meedoen om de titel in de tweede klas.

 

Meisjes B1 waszaterdag na de eigen wedstrijdnog even knap nerveus in afwachting van het resultaat van concurrent Wateringse Veld. Als de Westlandsen flink zouden uithalen (meer dan 9-0) tegen het zwakke Pijnacker, zou de formatie van Amber van Wanrooij en Abbey Dijkgraaf andermaal tweede worden. Wateringse Veld hield het bij 5-1. Daardoor werd GMHC eerste en mag het team van Bart van Raalte het in het voorjaar in de eerste klas gaan proberen. Het is wel zaak, dat er dan wat vaker wordt gescoord dan tegen Rijswijk en voor het doel vrijstaande medespeelsters niet over het hoofd worden gezien.

Na een stroef begin walste Meisjes A1 met 9-1 overhet niet zo zwakke Pijnacker heen.Indien er zaterdag het inhaalduel tegen het nog ongeslagen Leonidas wordt gewonnen, nestelt MA1 zich naast de koplopers in de tweede klas. De Hockeybond maakt de zaken er niet overzichtelijker op door in alle jeugdklassen na de winterstop een (tweede) herindeling in te voeren, met uitzondering van de A-klasse.

MA2 boekte een nuttige 2-1 zege op Capelle en MA3 blijft alleen aan de leiding via een 1-0 overwinning op concurrent Pollux. MA4 pakte er weer een puntje bij door Roomburg op 0-0 te houden.

In de subtopklasse kwam Jongens A1 tot een 2-2 gelijkspel bij mede-middenmoter HDS. Het is wel een prettig idee om na de winterstop op 12maart de competitie thuis te hervattentegen Breda A2, het zwakste teamin deze landelijke klasse.

Jongens B1 kwam bij Zoetermeer niet verder dan 1-1, eindigde twee punten achter Pijnacker en zal de rest van dit seizoen in de tweede klas moeten spelen. JB2 speelde in een aardige partij 2-2 tegen Leiden en eindigde keurig op zeven punten in de derde klas.

Meisjes B2 verloor de topper tegen Roomburg en eindigde daardoor als derde, maar MB3 onttroonde Ommoord (2-1) en is samen met Pollux bovenaan geëindigd. MB4 pakte bij HCRB het eerste puntje (0-0).

Jongens C1 pakte tegen Zoetermeer (3-0) de laatste kans om van de laatste plaats af te komen en JC2 sloot de eerste competitiehelft af met een 2-2. In een merkwaardige wedstrijd liet Meisjes C1 zich behoorlijk aftroeven doorAlphen. Voor de wedstrijd stonden de teams gelijk, maar omdat Alphen zeven van de acht kansen benutte (1-7),eindigde GMHC als derde. MC2 eindigde op zeven punten via een 1-0 winst op Barendrecht en MC3 en MC4 moeten maar tot een herschikking komen. MC3 heeft maar één puntje in de vierde klas en MC4 staat na de 5-1 zege op Zoetermeer op kop in de derde klas. MC5 is als eerste geëindigd in de zevende klas en zal in het voorjaar wel iets hoger worden ingedeeld.

Na de stroeve start in deze sterke poule is MD1 door de 2-1 zege op HDM keurig als vierde geëindigd. MD2 sloot vreemd af. Dit team had alles gewonnen en tegenstander Rapid alles verloren, maar de meisjes uit Gorinchem namen met 0-5 de punten mee. MD3 hield in een duel met een grillig scoreverloop met 6-4 de punten thuis en MD4 verdubbelde het puntental door de buren van HCRB met 4-0 te kloppen. MD5 had geen verweer tegen Dordrecht (0-6).

Jongens D1 tenslottegaf Cartouche aardig partij maar verloor uiteindelijk met 1-3).

 

 

29-11-2021
Dames 1 op degradatieplaats
 

Na het met 0-1 verloren duel tegen Soest is Dames 1 op de gedeelde voorlaatste plaats terechtgekomen in de tweede klas. En dat is aan het eind van het seizoen een degradatieplaats.

Heren 1 kwam tot 1-1 bij het onderaan staande Krimpen, maar houdt nog drie ploegen onder zich.

 

Dames 1 gaat toch een beetje zorgelijk de winterstop in. Met negen punten staat GMHC op de met Hilversum gedeelde voorlaatste plaats in de tweede klasse A en zal in het voorjaar wat meer punten moeten pakken. Dat plaatsje omlaag heeft het team van Dirk Doopmede te danken aan Spandersbosch dat heel verrassend met 3-2 van koploper Reigers won.

Heren 1 heeft in de derde klas ook slechts negen punten, maar heeft vooralsnog drie ploegen met vijf punten onder zich. Tegen het op de laatste plaats staande Krimpen had een zege voor meer opluchting gezorgd, maar GMHC bleef op 1-1 steken. Aan de kop in deze klasse loopt Hoeksche Waard steeds verder uit.

Het vrolijke nieuws van afgelopen weekeind komt van Heren 2, dat na negen nederlagen voor de tweede achtereenvolgende keer tot winst kwam,4-3 tegen Spijkenisse en inmiddels twee teams onder zich heeft. Veteranen A stelde behoorlijk teleur doorniet verder te komen dan 1-1 bij de combinatie Bleiswijk/Waddinxveen. De ‘oude mannen’ staan nog wel bovenaan, maar Ommoord volgt nu op één puntje. Dames 2 zal het duel bij Leiden moeten inhalen. Het duel begon pas om 16.30 uur en moest A worden geschrapt als gevolg van de nieuwe coronaregels.

 

27-11-2021
Zaalcompetitie gaat door, zonder publiek en met QR check (alle sporters 18+)
 
De zaalcompetitie gaat door, zonder publiek en met QR check (alle sporters 18+).

De geplande zaaltrainingen na 17u gaan niet door tot en met 17 december. We zijn op zoek naar alternatieven op de woensdagmiddag voor de JJ en de zaterdag voor de rest, het is even niet anders.

Zodra er meer duidelijkheid is over beschikbaarheid zalen en trainers (en eventuele aanpassingen aan het wedstrijdschema voor wedstrijden die na 17 uur gepland staan) volgt er zo snel mogelijk informatie vanuit de zaalhockey commissie.

QR check vrijstelling voor de team begeleiders, scheidsrechters en strict noodzakelijke rijouders geldt alleen voor de periode waarin de functie wordt uitgevoerd. Zie hierover ook het bericht op KNHB.nl site: link (helemaal onderaan: Houd je aan de regels)
 

24-11-2021
Trainen in Dick van Dijkhal - sleutel ophalen en terugbrengen naar receptie Groenhovenbad en QR check (18+)
 

In de Dick van Dijkhal is geen portier, dat betekent dat we zelf moeten openen en sluiten. De sleutel kan worden afgehaald door het eerste team bij de receptie van het Groenhovenbad en moet daar ook weer worden ingeleverd door het laatste team. Het zou kunnen dat de receptie om een legitimatiebewijs vraagt, graag de sleutel altijd door iemand van 18+ te laten afhalen en terugbrengen.

 

Hieronder het trainingsschema in de Dick van Dijckhal:


Sportpunt Gouda past het regeringsbeleid toe in haar sporthallen en dat betekent dat iedereen vanaf 18 jaar ook een geldige QR-code moet kunnen laten zien.

 

In de Mammoet en de Zebra is personeel van Sportpunt Gouda aanwezig die zal checken op ID (14-18) of QR (18+), in alle andere hallen is het de verantwoordelijkheid van de vereniging om de QR-code te verifiëren.

 

De trainers zijn voor trainingen in de Brittenburg en de Dick van Dijkhal zelf verantwoordelijk hiervoor, in geval van random controles zal de trainer worden aangesproken.

 

23-11-2021
Let op! Gewijzigd KNHB-beleid mbt scheidsrechters in de zaal voor Jeugd & Jongste Jeugd (A-E)
 

De KNHB heeft besloten dat met ingang van de zaalcompetitie van 2021-2022 de vereniging die verantwoordelijk is voor de zaalleiding ook de scheidsrechters moet leveren voor alle drie de wedstrijden in het blok. (NB! Voor de senioren is de situatie ongewijzigd: ieder team neemt 1 scheidsrechter mee)

 

Voordeel is dat de teams geen scheidsrechters mee hoeven te nemen naar wedstrijden buiten Gouda en slechts 1-2 keer in de zaal scheidsrechters hoeven te leveren, nadeel is dat de vereniging/teams voor drie opeenvolgendewedstrijden twee scheidsrechters moeten leveren (3 x 35 minuten). Voor de A-D Jeugd geldt dat de scheidsrechter een scheidsrechterskaart moet hebben, voor de Jongste Jeugd gaat het om twee spelleiders die het spel begeleiden rekening houdend met veiligheid en spelplezier.

 

In de LISA app is per wedstrijd bij de opmerkingen te zien welke club zaalleiding heeft.

Indien je als teammanager of coach op zoek bent naar een club scheidsrechter, de lijst met contact gegevens is te vinden als je inlogt via "mijn GMHC", kies CLUB en dan scheidsrechters (dus niet arbitrage, dat is de huidige indeling).

Mochten er nog vragen zijn, dan kan je via [email protected] contact opnemen.


 

22-11-2021
Dames 1 en Heren 1 zakken af
 

Dames 1 en Heren 1 zitten in een mindere periode en zakken af naar de onderste regionen. Dames 1 verloor van Castricum uit de kopgroep (1-2) en Heren 1 ging er kansloos af (0-4) tegen middenmoter Tempo. Dames 2 liet zich verrassen door DSHC (0-2) en het goede nieuws kwam van Heren 2 : de eerste zege.

 

Castricum heeft nog titelaspiraties in de tweede klas en Dames 1 gaf de Noord-Hollandse formatie uitstekend partij, maar bleef toch aan de verkeerde kant van de score (1-2). Weesp en Hilversum kwamen verrassend tot een overwinning en daardoor staan onze dames nu op de met twee ploegen gedeelde voorlaatste plaats. In het laatste duel voor de winterstop gaat Dames 1 zondag naar middenmoter Soest en daar liggen wellicht mogelijkheden.

Heren 1 dacht kansen te hebben tegen Tempo, maar leed een kansloze 0-4 nederlaag. Onze mannen hebben in de derde klasse wel een puntje minder dan de dames, maar houden vooralsnog drie ploegen onder zich. Zondag gaat Heren 1 naar het op de laatste plaats staande Krimpen, dat dramatisch aan de competitie is begonnen, maar zich redelijk herstelt en nu 1-1 speelde tegen het sterke Ypenburg.

Heren 2 zorgde voor een prettige verrassing. Na acht nederlagen op rij, werd tegen Barendrecht de eerste zege behaald (2-0). Veteranen A liet het verdedigend een beetje afweten tegen Leonidas, maar hield nog een puntje over aan het merkwaardige duel (5-5). Ommoord kwam aan de kop op gelijke hoogte met onze veteranen, maar speelde wel een wedstrijd meer.

 

Het de laatste tijd zo leuk presterende Dames 2 speelde een slechte wedstrijd tegen DSHC. De Delftse studenten namen binnen tien minuten een 0-2 voorsprong en ondanks een geweldige veldmeerderheid van GMHC werd dat ook de eindstand. Dames 3 is aan een mindere serie bezig en verloor ook van Victoria (0-3), maar Dames 4 eindigde in de voorcompetitie keurig als derde via een 1-0 winst op nummer twee Zoetermeer.

 

21-11-2021
Jongens A1 geeft koploper prima partij
 

Jongens A1 heeft sterke koploper Zwart Wit prima partij gegeven. Tot halverwege de tweede helft stond het nog 2-2, maar toen sloeg de ploeg uit Breda alsnog stevig toe (2-5). Meisjes A1 haalde flink uit tegen Barendrecht (8-0) en Meisjes B1 en Jongens B1 boekte beide een nuttige 2-0 zege.

 

Jammer dat er geen toeschouwers mochten kijken, want Jongens A1 speelde in de subtopklasse een uitstekende partij tegen het sterke Zwart Wit, dat over een paar heel handige spelers beschikte. Tot twee keer toe kwam Gouda met fraaie doelpunten in de eerste helft terug (2-2) en pas in de vierde periode kon de ploeg uit Breda het verschil maken (2-5). Zaterdag tegen HDS betekent een goed resultaat van JA1 een plaats in de middenmoot voor de winterstop.

Meisjes A1 had vorige week wat vertrouwen getankt en dat resulteerde dit keer ineen 8-0winst op het puntloze Barendrecht. Komende zaterdag even van Pijnacker winnen en vervolgens het inhaalduel tegen Leonidas en MA1 gaat nog bovenin meedoen in de tweede klas. MA2 behoort nog tot de GMHC-teams zonder puntverlies na de 5-1 overwinning op Schoonhoven.

Een hard werkend Jongens B1 won terecht met 2-0 van Ypenburg en kan wellicht ook nog hoog eindigen, als er zaterdag van Zoetermeer wordt gewonnen. Jongens C1 komt nog iets te kort in de tweede klas, gezien de 1-9 nederlaag bij KZ. JC2 had het beter naar de zin : 7-1 winst tegen Alphen. JD1 en nog twee duels werden afgelast, omdat de tegenstanders door ziekte geen teams op de been konden krijgen.

MB2 liep tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan, 0-3 tegen Zoetermeer en MB3 kwam ook op 9 uit 4 door Rotterdam met 3-1 te kloppen. Beide teams staan op de tweede plaats en B3 krijgt zaterdag koploper Ommoord (één puntje meer)op bezoek. In de C-klasse staan MC1 (na de 2-0 zege op Carttouche), MC4 en MC5 allemaal met 9 punten uitvier duels hoog genoteerd. Voor MC5 was het wel het eerste verlies (1-2 tegen Berkel)

Meisjes D1 speelde erg sterk tegen KZ. In de vorige duels wilde het scoren maar niet lukken en nu werd het maar liefst 8-1 met enkele heel mooie doelpunten. Het was de eerste zege na de herindeling. De MD2- meisjes staan nog bovenaan, hoewel ook hun wedstrijd werd afgelast.

 

15-11-2021
Corona-maatregelen: Geldig vanaf 13 nov. 18 uur - publiek niet toegestaan
 

De nieuwe corona-maatregelen raken helaas ook de hockeysport. Vanaf zaterdag 13 november 18.00 uur gaan de volgende maatregelen in op GMHC:

  • Iedereen mag sporten in de buitenlucht (trainen en wedstrijden spelen) zonder coronatoegangsbewijs (CTB).
  • Publiek is niet toegestaan bij trainingen en wedstrijden
  • Alleen mensen die functioneel aanwezig moeten zijn, hebben verder toegang tot het terrein van GMHC: Coaches, scheidsrechters, strikt noodzakelijke rij-ouders, barpersoneel, supervisors en verenigingsfunctionarissen.
  • Wedstrijden en trainingen zijn ook na 20.00 uur toegestaan.
  • Houd je aan de1,5 meter afstand (verplicht vanaf 13 jaar). Ook langs de lijn, en ook tijdens de line ups, in de dug-outs of tijdens een bespreking op het veld.
  • Het horecagedeelte van het clubhuis is alleen open voor afhalen. Voor afhalen is alleen een mondkapje verplicht. Afhalers nuttigen het aangekochte buiten, op 1,5 meter afstand.
  • Het horecagedeelte mag tot 20.00 uur open zijn voor iedereen die op de vereniging aanwezig mag zijn vanuit functie.
  • Let op: Rij-ouders hebben geen functie in het gedeelte van het clubhuis waar de toiletten en kleedkamers zich bevinden. Voor hen is het tonen van een Coronatoegangsbewijs (CTB) hier wel verplicht. Hierop wordt gecontroleerd en daarbij kan ook om een ID-bewijs worden gevraagd.

Per vereniging kan de uitvoering van de nieuwe maatregelen verschillen. Alle verenigingen doen hun best om de maatregelen goed in te vullen. Respecteer dat en volg de regels. Gebruik daarbij ook je gezond verstand en vertrek kort na de (uit)wedstrijd naar huis.

Alleen als we ons allemaal aan deze maatregelen houden, kunnen we met elkaar blijven genieten van onze geliefde sport, tenslotte maken we samen de club.


 

 
Laatste nieuws
Nieuws categorieën
Agenda
7-12    Algemene Leden Vergaderin
21-12    Klaverjassen
13-1    Bestuursvergadering
19-1    LISA info avond - Technis
28-1    Klaverjassen
10-2    Bestuursvergadering
23-2    Coachavond JJ
Hele agenda
Handige links