Nieuwsoverzicht
HOCKEYZAKEN

13-10-2019
Clinic Dames 1 - Zondag 20 oktober a.s.
 
Schrijf je nog snel in, de clinic gaat door!

Heb je zin om lekker te hockeyen in de herfstvakantie met je vrienden/vriendinnen? Kom dan naar onze clinic op zondag 20 oktober van 10.00 - 15.00 uur.

Schrijf je snel in! Aanmelden voor 18 oktober a.s. per e-mail naar [email protected] De kosten zijn € 17,50 per persoon inclusief lunch.

We hopen jullie allemaal 20 oktober te zien!

Groeten,

Dames 1
 11-10-2019
Aangewezen voor de scheidsrechtercursus
 

 Voor de volgende scheidsrechtercursus, die van start gaat op maandag 28 oktober, zijn aangewezen alle spelers van Meisjes A2, Jongens A2, Jongens B1 en Meisjes B3, die nog niet in het bezit zijn van een kaart. De cursus duurt drie maandagen, gevolg door het examen. Er zijn nog een paar plaatsjes vrij voor ouders.

 

We beginnen op de cursusdagen steeds om 19.30 uur en het examen op 15 november start om 20.00 uur. Zoals inmiddels bekend is het halen van een scheidsrechterkaart verplicht gesteld door de Hockeybond. De aangewezen leden moeten dus een erg goede reden hebben om (schriftelijk) af te zeggen.

De deelnemers zijn:

Meisjes A2: Karlijn Kraan, Quincy Lathouders en Noa Liem.

Jongens A2: Bram Biemans en Jort Poppe.

Jongens B1: Lars Jongsma, Gijs Loke en Maurik van der Werf.

Meisjes B3: Marion Groeneveldt, Merle van Gulik, Nanna Lutterman, Dionne Mannke, Nienke Mebius, Femke Mooij en Jasmijn Suijkerbuijk.

 

 

5-10-2019
Hockeykamp in de herfstvakantie op Goudse MHC
 

Hockeykamp in de herfstvakantie op Goudse MHC

Van 21 t/m 23 oktober wordt er op GOUDSE MHC een hockeykamp vanuit Nationale Sportkampen georganiseerd. Wat hebben wij daar zin in! Ideaal moment om extra technieken te leren en plezier te hebben. Ondertussen zit je in het nieuwe seizoen, heb je misschien nieuwe teamgenootjes en geniet je van het mooie spelletje. Om je ritme niet kwijt te raken hebben wij een tof hockeykamp voor jou! Het perfecte moment om je skills nog verder op te bouwen!

 

MET CLINIC VAN BIEKE WIJNMALEN

Europees zaalhockeykampioen en jong-oranje international Bieke Wijnmalen komt bij alle hockeykampen jou tips geven die je een echte boost zullen geven! Bij tophockey zal er een video analist aanwezig zijn.

 

HOCKEYKAMP!

Tijdens het hockeykamp ga je samen met je vriendjes en je begeleider aan de slag met de nieuwste technieken, speel je veel leuke wedstrijdjes en krijg je een te gekke clinic van een topspeler. Met alle nieuwe technieken/trucjes die jij geleerd hebt tijdens het kamp zal jij na de herfstvakantie al je teamgenootjes verbazen over alle nieuwe tricks jij ineens (nog beter) kan.

 

De volgende kampen van 21 t/m 23 oktober vinden plaats op Goudse MHC:

Hockeykamp Original | 6 t/m 10 – 11 t/m 14 jaar

Tophockeykamp | 8 t/m 14 jaar| hele dag hockey |3 clinics

Sport & Spelkamp | 4 t/m 7 jaar

 

Het hockeykamp start om 9:30 en zijn om 16:30 weer afgelopen. Eerder brengen of later ophalen is geen probleem. Lunch, tussendoortjes en drinken worden verzorgd.Iedereen zal worden ingedeeld op leeftijd/niveau. Wil je bij je vriendjes in het groepje? Dat kan natuurlijk ook!

 

Inschrijven

Wil jij meedoen of meer informatie, ga dan snel naar www.nationalesportkampen.nl en meld je vandaag nog aan!


 

7-7-2019
Belangrijke spelregelwijziging
 
Per 1 augustus 2019 worden er spelregelwijzigingen opgenomen in het spelreglement veldhockey. De belangrijkste wijzigingen zijn dat alle elftalwedstrijden in vier kwarten worden gespeeld én dat het niet meer mogelijk is met een vliegende keeper te spelen. 
Lees het hele artikel voor de uitgebreide informatie over de wijzigingen.

 

Vier kwarten in plaats van twee helften

Sinds een aantal jaren worden bij internationale competities wedstrijden gespeeld in vier kwarten. Het betrof hier nog een testperiode. Met ingang van 1 januari 2019 zijn deze vier kwarten definitief in de internationale regels vastgelegd waardoor dit voor iedereen geldt.

In Nederland worden daarom alle elftalwedstrijden (dit geldt voor zowel junioren als senioren) vanaf komend seizoen gespeeld in vier kwarten van elk 17 ½ minuut. Met deze regelwijziging wordt de eerdere test dus ook opgenomen in het Nederlandse spelreglement. Er ontstaan hierdoor twee extra coach- en rustmomenten, waardoor teams nog beter kunnen worden begeleid. De rust tussen de kwarten 1 en 2 én 3 en 4 bedraagt maximaal 2 minuten. De rust tussen kwart 2 en 3 bedraagt 5 minuten tenzij er moet worden gesproeid (in het geval van watervelden).

Internationaal 15 minuten, nationaal 17,5 minuten

De FIH laat haar wedstrijden spelen in vier kwarten van 15 minuten. Internationaal wordt tevens gewerkt met tijdstops voorafgaand aan het spelen van de strafcorner. Om de zuivere speeltijd gelijk te houden, kiest de KNHB voor de variant van vier kwarten van 17 ½ minuut. Ook het tijdsblok waarbinnen een wedstrijd wordt gespeeld blijft zo voor elke wedstrijd gelijk, waardoor de wedstrijden beter te plannen zijn voor de verenigingen. Door deze regelwijzigingen worden de tijden waarbinnen wedstrijden mogen worden gepland verruimd. Vanaf komend seizoen mogen de eerste wedstrijden aanvangen om 08:30 uur en de laatste moeten uiterlijk aanvangen om 18:00 uur (dit was 08:45 en 17:45 uur). De vaste aanvangstijden voor de landelijke competities op zaterdag worden gewijzigd naar 14:00 uur (A-jeugd) en 12:10 uur (B-jeugd).

Vliegende keeper

Teams konden er tot en met seizoen 2018-2019 voor kiezen om te spelen met een volledig uitgeruste keeper of een speler met keepersrechten, een zogenaamde ‘vliegende keeper’. Deze vliegende keeper droeg een afwijkend shirt en had bij het verdedigen van een strafcorner of strafbal een helm op. Vanaf komend seizoen speelt een team met 10 veldspelers en een volledig uitgeruste keeper of met 11 veldspelers. Als ervoor wordt gekozen te spelen met 11 veldspelers dan is er niemand die de rechten heeft van een keeper. Er is dan dus ook niemand die binnen de cirkel de bal met het lichaam mag spelen.

Overige spelregelwijzigingen

Naast bovengenoemde spelregelwijzigingen worden nog enkele andere spelregelwijzigingen doorgevoerd:

·         De regels met betrekking tot het einde van een strafcorner aan het einde van de wedstrijd (uitspeelcorner) worden gelijk getrokken met de regels die gelden voor het beëindigen van de strafcornersituatie gedurende de wedstrijd. Tot en met seizoen 2018-2019 was een uitspeelcorner ook ten einde als de bal voor de tweede keer buiten de cirkel kwam. Dit is nu geschrapt. Nu geldt: de strafcorner is (onder andere) ten einde als de bal meer dan 5 meter buiten de cirkel is, net als tijdens de wedstrijd.

·         Spelers mogen bij strafcorners beschermende kleding dragen, zoals een masker. Deze kleding moet direct na afloop van de strafcorner worden verwijderd. Vanaf nu is het een verdediger toegestaan toch nog een vrije slag/uitpush te nemen (geen selfpass!) met het masker op. In Nederland was deze regel overigens voor aanvang van dit seizoen al voorlopig ingevoerd.

·         Bij een aanvallende vrije slag binnen 5 meter van de cirkel is het de verdedigers, die binnen de cirkel en binnen 5 meter afstand staan, toegestaan om met de aanvaller (die een selfpass neemt) mee te bewegen, mits de vrije slag direct wordt genomen. Deze verdedigers mogen niet de bal spelen of een poging doen om de bal te spelen, voordat de bal minimaal 5 meter is verplaatst. Als de aanvaller er niet voor kiest de vrije slag direct te nemen, dan moeten alle andere spelers (aanvallers en verdedigers) op zijn minst 5 meter afstand nemen van de bal totdat de vrije slag wordt genomen.

·         Een vrije slag voor de verdediging voor een overtreding in de cirkel mag weer overal in de cirkel worden genomen. Afgelopen jaren mocht dit enkel op de loodlijn ter hoogte van de overtreding tussen achterlijn en kop cirkel.

·         Indien een aanvaller bij een strafcorner de cirkel betreedt, voordat de bal is aangegeven, dan wordt de aangever bestraft voor deze overtreding en dient deze zich dan achter de middenlijn op te stellen.

Voor de start van seizoen 2019-2020 stelt de KNHB met betrekking tot bovenstaande spelregelwijzigingen nadere informatie in tekst en beeld beschikbaar, zodat iedereen zich optimaal kan voorbereiden op volgend seizoen.

 
Laatste nieuws
Nieuws categorieën
Agenda
16-10    bestuursvergadering
25-10    Klaverjassen
13-11    Bestuursvergadering
27-11    Bestuursvergadering
29-11    Klaverjassen
11-12    ALV
20-12    Klaverjassen
Hele agenda
Handige links