Volvo Clubbonus
Bekijk de film


Foto's


Bekijk de foto's op de streamGevonden voorwerpen


Nieuwsoverzicht
HOCKEYZAKEN

31-10-2016
Standaardtenue en reservetenue?
 

Kledingkeuze thuis- en uitwedstrijden


Er zijn regelmatig vragen over tenuekleuren. Een veelvoorkomende vraag gaat over de kledingkeuze voor de thuis- en uitwedstrijden. Vaak wordt er gesproken over een thuis- en uittenue, maar dat is niet juist.


In de praktijk zien we dat tegenstanders en scheidsrechters bij hun wedstrijdvoorbereiding uitgaan van het standaardtenue van de clubs, zij weten dat in geval van onduidelijkheid de bezoekende vereniging het tenue aanpast. Het is dan heel vervelend als een team zonder reden afwijkt van de regels en zijn reservetenue draagt. Om verwarring en onduidelijkheid te voorkomen is het belangrijk om te weten hoe het zit. Daarom geeft de KNHB een toelichting.


 Spelers zijn verplicht alle officiële competitiewedstrijden in het standaardtenuete spelen. Dit is het basistenue van de vereniging.

Wanneer het standaardtenue in uitwedstrijden teveel lijkt op het tenue van de thuisspelende vereniging, dan past de bezoekende vereniging zijn/haar tenue (tenminste shirt en kousen) aan. Er wordt dan gebruik gemaakt van het reservetenue.

Indien een team verplicht met rugnummers speelt, dan dient ook het reservetenue te zijn voorzien van rugnummers.
Er mag dus alleen gebruik worden gemaakt van het reservetenue als spelen in het standaardtenue niet mogelijk is. Dit zorgt ervoor dat tegenstanders en scheidsrechters weten wat ze kunnen verwachten.

Het officiële reservetenue van GMHC bestaat uit een rood shirt met witte kousen.

 
Laatste nieuws
Nieuws categorieën
Agenda
30-8    Spelleidersavond Jongste
2-9    Seizoensopening
7-9    Informatie avond coaches
30-9    Bitjeshappen
24-10    Bezoek B&W
13-4    Seniorenfeest 2018
Hele agenda
Handige links