Nieuwsoverzicht
HOCKEYZAKEN

17-4-2019
Teamindeling, trainingen en andere hockeyzaken
 

Beste GMHC-leden en ouders, 


Sinds twee maanden ben ik nu ‘in functie’ als bestuurslid hockeyzaken. In de afgelopen periode heb ik behoorlijk wat wedstrijden gezien en veel mensen gesproken. We hebben een mooie club met z’n allen!

Er worden leuke wedstrijden gespeeld en er wordt enthousiast getraind. Bij nieuwere leden misschien minder bekend, maar een echte aanrader, de wedstrijden van Heren 1 en Dames 1 op zondagmiddag. Kom eens langs – gezellig, in de zon hockey kijken en ze kunnen alle support gebruiken om handhaving zeker te stellen!

 

Hoewel er veel goed gaat, heb ik gezien dat er ook zaken beter kunnen. Daarom zijn we vanuit het bestuur samen met het Technisch Hart, Jeugdcommissie en Jongste Jeugdcommissie trajecten gestart om trainingen te verbeteren en om het technisch beleid te vernieuwen. Dit zullen jullie zeker op de agenda van de ALV terugvinden.

 

Trainingen

We hebben gemerkt dat de trainingen niet altijd lopen zoals we graag zouden willen. Dat is voor spelers én trainers niet leuk. Uitgangspunt is dat alle teams gewoon goede en leuke trainingen krijgen. Dat levert meer spelplezier en beter hockey op. Dit staat dan ook hoog op de lijst van het nieuwe technische beleid. Daarnaast zijn we bezig met korte termijn maatregelen die hopelijk snel verbetering brengen:

·         Duidelijke trainingsregels voor spelers en trainers

·         Optimaliseren van het trainingsschema om planningsproblemen bij trainers te voorkomen

·         Meer vaste vrijwillige trainers, minder carrouseltrainers, en meer ondersteuning voor de trainers

·         Instroomtrainingen en extra techniektrainingen voor nieuwe leden

 

Teamindeling

De komende weken werken we aan de teamindelingen voor komend jaar. Vooral de lijncoördinatoren, trainers en de coaches hebben het hier druk mee.

 

Sinds dit jaar gebruiken we voor teamindelingen het spelersvolgsysteem TIPS van Lisa. De coaches en trainers vullen daarin hun beoordelingen van de spelers in.

We hanteren bij de teamindelingen de volgende criteria:

·         elk team moet voldoende spelers hebben

·         motivatie, spelniveau en sportbeleving

·         indien mogelijk, sociale voorkeuren

 

Voor de selectieteams volgen we dit jaar het nieuwe selectieproces, waarbij we proberen gedurende het jaar al zoveel mogelijk de nieuwe selectieteams samen te stellen in plaats van een selectieweek aan het einde van het seizoen. Daarvoor wordt onder andere veel meegetraind en meegespeeld met andere teams. Indien nodig organiseren trainers nog selectiedagen om de 'puntjes op de i' te zetten.

 

Voor spelers en ouders geldt: geef eventuele wensen vooral door aan je coach, die kan het weer doorgeven aan de lijncoördinator. Garanties kunnen we nooit geven, maar met alles wat we weten, kunnen we proberen wat te doen.

 

Het plan is om de nieuwe teamindelingen zo snel mogelijk na het einde van de competitie (in juni) bekend te maken. Daarna volgt er weer de "Let’s Roll” dag om kennis te maken met je nieuwe team en alweer vooruit te kijken naar het nieuwe seizoen.

 

Binnenkort meer informatie. Voor nu veel hockeyplezier de komende wedstrijden en graag tot ziens!

 

Met vriendelijke groet,

 

Jerry van de Leur

Bestuurslid Hockeyzaken

 

15-4-2019
Geslaagd voor basisopleiding training geven
 

Zeven trainers hebben in maart het certificaat behaald van de ‘basisopleiding training geven nieuwe stijl’ die door Jack Jacobs, leercoach van de KNHB werd gegeven op onze club. Doel van de cursus was hoe je als trainer bepaalde technische en tactische vaardigheden van jouw team op een uitdagende manier kunt trainen en verbeteren.

Abbey Dijkgraaf, Cato Krol, Loek van den Nieuwenborg, Olivier Abee, Roos Blijleven, Sander van Duffelen en  Zoë van den Heuvel, gefeliciteerd en succes met training geven!

 


 

10-4-2019
Hockeydames gezocht
 

Bij de hockeyburen Reeuwijk-Bodegraven speelt een clubje van enthousiaste dames mee in de  dinsdagcompetitie. De leeftijd varieert van 40 tot 60 jaar en zij zoeken voor komend seizoen nog een paar dames met wat hockeyervaring om mee te spelen. Gouda heeft geen dinsdagdames meer dus misschien zijn er onder onze leden/trimmers of moeders van jeugdleden die dit leuk vinden. Eventueel zou er ook een gezamenlijk elftal van kunnen gemaakt zodat de thuiswedstrijden afwisselend in Gouda en Reeuwijk gespeeld worden.

Heb je belangstelling neem dan contact op Dorien de Bont van HCRB [email protected]

 
Laatste nieuws
Nieuws categorieën
Agenda
25-4    sportdag Beversluisschool
26-4    Klaverjassen
29-4    Hockeykamp in mei op Gou
8-5    Bestuursvergadering
22-5    Bestuursvergadering
30-5    Volvo Hooftman Familietoe
31-5    Klaverjassen
Hele agenda
Handige links