De laatste loodjes...wegen voor iedereen anders
23-5-2018  | 

Het is te merken dat teams bezig zijn met de afronding van het hockeyseizoen. Sommige teams zijn al kampioen en 'hoeven' niet meer, andere teams vechten nog volop in een spannende kampioensstrijd.

Jongens A1 is een paar weken geleden reeds kampioen geworden en het is de mannen dan ook niet kwalijk te nemen dat er tegen Barendrecht twee punten gemorst werden (1-1). Zaterdag wordt de competitie afgesloten tegen Rotterdam. De mannen vertellen al weken dat ze iets goed te maken hebben, dus we verwachten om 14:15 een mooi gevecht (figuurlijk natuurlijk; het is geen familiedag)! Jongens A2 steeg een plek op de ranglijst door met 4-3 van concurrent Spijkenisse te winnen en kan zaterdag de volgende slag slaan tegen Rapid. Meisjes A1 kon de kansen niet afmaken en liep tegen een zeer efficiƫnt HDS aan, dat aan een paar momenten genoeg had om de overwinning te pakken (1-3). Meiden A2 verloor met (maar) 1-2 van koploper Roomburg, maar de tweede plek hebben de dames in eigen hand tijdens de komende twee wedstrijden. Meisjes A3 stond onderaan in de poule, maar pakte knap drie punten tegen Barendrecht met een klinkende 5-1 overwinning.

Jongens B1 stuitte op KZ, dat in de slotminuten een achterstand om wist te buigen in winst (4-5). Bij de meisjes B kon alleen B3 in een spannende wedstrijd de punten pakken (1-0). MB1 lijkt nét tekort te komen voor de eerste plek. Er is eigenlijk alleen nog een theoretische kans, maar het is absoluut nog mogelijk om tweede te worden, met de nummers 1 en 2 nog op het programma. MB2 en MB4 verloren met 6-1 en 4-2, MB5 kwam niet voorbij Pijnacker (2-1). Dat laatste was trouwens helemaal niet erg, want deze meiden zijn door niemand meer te achterhalen en kunnen dus als kampioenen het seizoen rustig uitspelen, bravo!

Jongens C1 en C2 verloren allebei (0-1 en 2-3), maar C1 maakt nog steeds kans op een eerste plek. Twee lastige wedstrijden te gaan en hopen dat de concurrent een misstapje maakt... MC1 won overtuigend met 8-0 en mengt zich met drie andere teams binnen vier punten in een spannende ontknoping. MC3 won met 1-3 en ook MC4 pakte nuttige punten door met 4-1 te winnen. C4 staat nu derde, maar het gat naar de koppositie is maar twee punten, met nog twee wedstrijden te gaan. Bij MC5 kwamen beide teams helaas niet tot scoren en HRCB MC1 was voor ons MC2 te hoog gegrepen (7-1). 

 Jongens D1 won mooi tegen Dordrecht (4-1) en koerst af op een mooie klassering (misschien ook wel kampioen?). JC2 kon geen lans breken tegen koploper Ommoord (6-1). MD4 pakken de fitheidsprijs van het weekend. Het schijnt dat deze meiden twee wedstrijden hebben afgewerkt tegen dezelfde tegenstander. De een ging verloren (6-2), maar de ander leverde een punt op (1-1). Als het inderdaad een dubbele wedstrijd was, dan zullen de dames vast heerlijk hebben geslapen! MD1 verloor helaas met 4-1, maar staat wel eerste, met een mooie voorsprong van vijf punten. MD3 kon niet op tegen Alecto (1-7), maar MD2 won met maar liefst 9-3 en is nu losgekomen van de nummer twee. Twee punten en nog drie wedstrijden, kom op dames!

 Zaterdag gaat de competitie weer verder, voor sommigen alweer de laatste wedstrijd. Iedereen alvast veel succes en plezier gewenst!

 


terug naar vorige scherm
Laatste nieuws
Nieuws categorieën
Agenda
17-6    Bestuur / Verbeteren trai
29-6    Let's Roll Dag
11-9    Bestuursvergadering
21-9    Bitjeshappen
21-9    Lustrumreceptie 40 jaar G
9-10    Bestuursvergadering
13-11    Bestuursvergadering
Hele agenda
Handige links