Jongens A1 haalt lekker uit bij HCRB (5-0)
15-4-2018  | 

Winnen bij een concurrent is altijd leuk, als dat bij HCRB gebeurt is dat extra leuk en bij 5-0 winnen, mag je bijna van een vernedering spreken. Onze A1-jongens gaan nu met vijf punten voorsprong op kop. Na de 2-2 van vorige week zette Meisjes A1 de opmars voort in de eerste klas via een 1-0 overwinning op Pijnacker. Pluim van de week gaat naar Jongens B2, dat de koploper met 1-0 versloeg.

 

Doordat Barendrecht verloor gaat Jongens A1 nu met vijf punten voorsprong aan de leiding in subtopklasse en kan met een beetje geluk nog in april kampioen worden. Na de misstap bij Alphen werd HCRB, de Reeuwijkers verbleven toch ook in de kopgroep, serieus aangepakt en met 5-0 afgedroogd. JA2 had geen enkele moeite met Rotterdam: 9-0.

Meisjes A1, dat deze competitie begon met drie nederlagen, is nog ongeslagen in de eerste klas. De zege op Pijnacker was moeizaam (1-0), maar na de opmars in 2018 is de derde plaats minimaal haalbaar gezien het relatief goede programma van de meiden van Bas Ligthart. MA2 handhaafde zich op de tweede plek door Zoetermeer met 2-1 te kloppen.

Meisjes B1 heeft maar één verliespunt minder dan Rijswijk, maar heeft nog een pittig programma voordat Rijswijk eind mei naar Gouda komt. Dit keer werd HDM met 3-0 verslagen. MB2 verloor andermaal in de sterke eerste klas met 0-1, dit keer van HDM en MB3 verloor met 0-2 van koploper Rotterdam. MB4 schoof door de 7-0 zege Schiedam door naar de tweede plaats en MB5 is niet te stuiten. Zelf won het met 5-2 van Rotterdam en omdat de concurrenten andermaal steken lieten vallen staat dit team van de Bouwmeester-coaches al negen punten voor op de achtervolgers.

Jongens B1 kwam van de laatste plaats af in de eerste klas door een degelijke 6-3 winst op Cartouche, maar de pluim van de week komt op de pet van Jongens B2. Dat won van koploper Waddinxveen, dat nog geen punt had gemorst. Een vroege treffer werd knap verdedigd (1-0) en er waren zelfs kansen op meer via scherpe counters.

Jongens C1 had niet veel moeite met Voorne (6-2) en kijkt nu vooruit naar de topper tegen Leonidas half mei. JC2 speelde niet slecht tegen Victoria, maar verloor wel met 1-6. Meisjes C1 staat na de 2-0 overwinning op Leonidas, in verliespunten bovenaan in de eerste klas en concurrenten Rotterdam en Catwijck komen nog naar Gouda. MC2 was kansloos tegen Berkel (0-10), MC3 verloor zowel zaterdag (beetje onverdiend) als zondag (dik verdiend) en zakt een beetje weg. MC4 klopte Dordrecht met 5-2 en staat twee punten achter de leiders en MC5 had weinig in te brengen tegen Ring Pass (0-8).

Door de 8-2 winst op Tempo staat Meisjes D1 nu al vijf punten voor op de overige teams. MD2 kwam in de topper tegen Ommoord tot 2-2 en MD4 gaat op kop na het terugwijzen van concurrent HCRB met 3-2 terug. Jongens D1 herstelde zich van de tegenvaller bij Leonidas en won nu met 7-0 van Hudito. JD2 verloor onnodig van Rotterdam. Bij de stand 2-2 kregen de aanvallers van het team van de coaches Hoeboer en Goedknegt een handvol kansen om de wedstrijd te beslissen, maar twee counters betekende 2-4 en het werd tenslotte 3- 4 in een leuke partij


terug naar vorige scherm
Laatste nieuws
Nieuws categorieën
Agenda
25-1    Klaverjassen
9-2    Carnavalsfeest D- en E-je
16-2    Après-ski toernooi
22-2    Klaverjassen
16-3    James Bond feest (B-jeugd
17-3    SuperSunday & huldiging z
29-3    Klaverjassen
Hele agenda
Handige links