Verlies voor JA1 en winst voor MA1
12-3-2018  | 

 

Het was een merkwaardige herstart van de veldcompetitie bij de junioren. Jongens A1 (koploper) verloor verrassend bij Rotterdam (1-2) en Meisjes A1 verliet de laatste plaats door met 3-0 van Tempo’34 te winnen. Jongens C1 kwam weer aan de leiding door de knappe winst op Leiden (5-1) en Meisjes C1 verloor juist die koppositie.

 

Meisjes A1 speelde een prima, gelijkopgaande partij tegen Tempo’34. Het verschil zat er in, dat Gouda drie fraaie treffers produceerde en de Rotterdaamse voorwaartsen voortdurend strandden op de voortreffelijke Goudse doelvrouw Bente Gosselink. Tot drie keer toe dook er een Tempo-speelster alleen voor haar op, maar die spitsen hadden geen schijn van kans. Door deze zege kwam MA1 ook direct van de laatste plaats in de eerste klas.

Jongens A1 begon de tweede competitiehelft in de subtopklasse met een domper, een 1-2 nederlaag tegen Rotterdam. In het najaar had dit Goudse team nog geen punt gemorst, maar de voorsprong op Barendrecht is nu geslonken tot twee.

 

Meisjes A2 handhaafde zich op de tweede plek door met 3-0 te winnen van HGC en MA3 ging geheel onnodig ten onder tegen HDS (1-2). Meisjes B1 verloor de topper tegen Rijswijk met 3-6, maar krijgt zaterdag tegen Derby de kans om de tweede plaats te heroveren. Het ook in de eerste klas uitkomende MB2 kwam tot 2-2 tegen Rotterdam, MB3 speelde tegen het sterke Rapid tot 0-0, MB4 steeg een plaatsje door Forescate met 3-1 te verslaan en MB5 is een apart geval. Deze ploeg verloor verrassend met 1-2 van Victoria, maar staat nog op kop met vijf punten voorsprong, omdat alle concurrenten verloren.

Meisjes C1 ging met 0-1 ten onder tegen Catwijck en duikelde van de eerste naar de derde plaats, maar kan zich zaterdag tegen Rotterdam (tweede) herstellen. MC2 verloor met 0-6 van Rotterdam, MC3 klom een plaatsje door de 2-0 winst op Rapid, MC4 kwam naast Rapid aan kop door dat team met 3-2 te kloppen en MC5 won ook al (3-1) tegen Rotterdam.

Meisjes D1 gaat in de tweede klas op de titel mikken en zegevierde in het eerste duel na de herindeling met 4-2 over HDM. MD2 klopte na een 4-1 ruststand Schiedam met 7-4 en MD4 had weinig medelijden met Alphen (14-0)

 

Jongens B1 maakte een slechte beurt tegen het zwakke Forescate. Via 2-0 en 2-4 bij rust werd er met 4-6 verloren en staat GMHC nu weer gedeeld laatste. JB2 klom naar de vierde plek door een nuttige 4-1 zege op Schoonhoven. Het werd een prima dag voor Jongens C1. Zelf klopte het in een leuke partij concurrent Leiden met 5-1 en kwam naast de verliezende koploper Leonidas. JC2 werkte ook een leuke pot af: 4-4 tegen HGC.

Voor Jongens D1 geldt hetzelfde als voor MC1, mikken op de titel in de tweede klas. Dat zal niet meevallen met Leonidas D1 in de poule, maar het begin was sterk na de herindeling: 6-1 winst op Tempo’34. Souburgh was een maatje te groot voor JD2 (1-5).


terug naar vorige scherm
Laatste nieuws
Nieuws categorieën
Agenda
23-3    Bitjeshappen
26-3    scheidsrechter examen
29-3    Klaverjassen
2-4    Collecte Hartstichting
7-4    GMHC Shootout en Scoop ka
12-4    schoolhockey toernooi
25-4    sportdag Beversluisschool
Hele agenda
Handige links