Dames 1 met moeite langs Dopie
12-3-2018  | 

Dames 1 had veel moeite met het in de tweede klas nog puntloze Dopie. Een klein excuus voor het matige spel, is het vijftal blessures. Desondanks was de 2-1 zege meer dan verdiend. Heren 1 won overtuigend (4-1) van het bescheiden Tempo’34 en steeg een plaatsje op de ranglijst in de derde klas. Veteranen A pakten de eerste punten, met maar liefst 5-0.

 

Dames 1 paste zich onnodig aan bij het rommelige en erg defensieve spel van Dopie en dat kwam het kijkplezier niet ten goede. Pas acht minuten na rust scoorde Esmee Snippe de openingstreffer (1-0) en nadat Esther van Dijk tien minuten voor tijd een strafcorner schitterend benutte was het pleit beslecht. In de laatste minuut deed Dopie nog iets terug (2-1). Aanjager Marije de Graaff gaat deze week de training hervatten, maar voor Marije Appels, Lisanne van Prooyen Schuurman en Merel Leendertse gaat het wat langer duren. Het is maar goede dat coach Matthijs Krauss over goede junioren kan beschikken.

In deze tweede klas wonnen de bovenste zes ploegen van de onderste zes en dus veranderde erg weinig in de stand. Dames 1 heeft nog alle kans op een promotieplaats, maar dan moet er om te beginnen zondag van het hoog genoteerde Dordrecht worden gewonnen.

Tempo’34 is wel een prettige tegenstander voor Heren 1. Thuis werd het in de eerste competitiewedstrijd 11-3 en dit keer werd er in Rotterdam-Zuid met 4-1 gewonnen. De mannen van Dirk Doop stegen door deze winst naar de zevende plaats en namen royaal afstand van de onderste regionen. Zondag komt het op de derde plaats staande Westland op bezoek.

Heren 2 pakte een nuttig puntje (2-2) bij het hoger genoteerde Leonidas en ook Jong Heren 1 kwam tot 2-2 tegen Cartouche. Dat is het eerste puntje na de herindeling, maar er had meer ingezeten. De sensatie van de dag kwam van Veteranen A, dat tot de eerste zege van het seizoen kwam. En nog wel met 5-0 op Rotterdam. De LA-veteranen daarentegen werden met 1-12 afgedroogd door Klein Zwitserland.

 

Dames 2 was lekker op dreef tegen Zoetermeer (5-2) en staat met 19 uit 12 nu weer in het linker rijtje. Jong Dames 1 zegevierde in het eerste duel na de herindeling, 2-1 van Spijkemisse.

 

 


terug naar vorige scherm
Laatste nieuws
Nieuws categorieën
Agenda
23-3    Bitjeshappen
26-3    scheidsrechter examen
29-3    Klaverjassen
2-4    Collecte Hartstichting
7-4    GMHC Shootout en Scoop ka
12-4    schoolhockey toernooi
25-4    sportdag Beversluisschool
Hele agenda
Handige links