Nuttige prestaties van jeugdteams
9-10-2017  | 

In de laatste ronde van de voorcompetitie kwam een aantal van onze topjeugdteams tot nuttige prestaties. Meisjes A1, Jongens B1 en Meisjes C1 boekten hun eerste zege en dat levert zo goed als zeker klassenbehoud op. JA1 moet na de 1-1 bij Pijnacker in de wachtkamer en hulde voor het enige team dat bovenaan is geëindigd: Meisjes B4.

 

Meisjes A1 komt moeilijk tot scoren. Ook dit keer tegen het eveneens puntloze Alecto ging het moeizaam, maar de 3-1 winst was dik verdiend. Jongens A1 kwam bij Pijnacker niet verder dan 1-1, eindigde op de derde plaats en moet afwachten of het ratingsysteem nog een plaatsje in de subtopcompetitie oplevert. Meisjes A verloor de topper tegen Victoria (2-5),doch is keurig op de tweede plek geëindigd. MA3 redde het niet bij HDM en eindigde met 6 uit 5. Dat totaal heeft Jongens A2 ook na de 3-1 overwinning op Rotterdam.

Jongens B1 snakte naar de eerste zege en die werd dik verdiend  tegen het eveneens puntloze Rapid behaald (3-1). Dat betekent ook zo goed als zeker prolongatie van het eersteklasserschap.  JB2 speelde een aantrekkelijke en sportieve pot tegen Nieuwkoop.Het werd 1-1, maar het had net zo goed 4-4 kunnen worden.

Meisjes B1 sloot de voorcompetitie af met 7 uit 5. Na het pak slaag in de inhaalwedstrijd tegen koploper Victoria (0-12), herstelde formatie van Bart van Raalte zich goed tegen Leiden (2-0). MB2 won andermaal met kleine cijfers (1-0), maar is wel knap op de tweede plaats geëindigd in de tweede klas. Dat deed MB3 ook via de 2-1 zege op Alphen, maar MB4 was extra blij. Na de 11-0 winst op het zwakke Rapid kwam het bericht, dat het team van Paul van Dijk door de nederlaag van Westland als eerste was geëindigd.

Meisjes C1 scoort ook moeilijk. Tegen het ook puntloze Kieviten duurde het tot halverwege de tweede helft totdat de bevrijdende 1-0 werd gescoord. Het werd tenslotte 3-3. MC2 verloor van Cartouche en blijft op drie punten steken, evenals MC4. MC3 werkte dit weekend twee duels af. Bij Zoetermeer werd zaterdag een 2-1 voorsprong verspeeld (2-2). Zondag stond het veld van Nieuwkoop weer blank en is het duel in Gouda gespeeld. Bij rust was het nog 0-0, maar daarna sloeg het sterke Nieuwkoop toe: 5-0.

Jongens C1 redde het niet bij koploper Ommoord (0-3), JC2 boekte de eerste zege bij Rijswijk (5-3) en moet zaterdag nog inhalen tegen Ring Pass, de nummer één uit de poule.

Meisjes D1 verloor royaal (2-5) van HCRB en zal rustig in de tweede klas moeten verder bouwen. MD2 haalde uit bij Pollux (8-0) en moet met 9 uit 5 afwachten waar het team na de herfstvakantie speelt. MD3 speelde driemaal gelijk (ook knap) en MD5 won andermaal en moet nog twee duels inhalen.

Jongens D1 verzamelde 12 punten na de winst op Capelle (3-1), eindigde als tweede en misschien zit er plaatsje in de eerste klas in.  JD2 hield HCRB op 1-1 en haalde vier punten binnen.

 

 


terug naar vorige scherm
Laatste nieuws
Nieuws categorieën
Agenda
29-8    Coachavond Jongste Jeugd
1-9    Seizoensopening
5-9    Spelleidersavond Jongste
15-9    Bitjeshappen
22-10    Herfstkamp
Hele agenda
Handige links