Pieter ten Bosch erelid
24-1-2023  | 

Een van onze oudste leden is zondag benoemd tot erelid van GMHC. Pieter is al vanaf de oprichting lid en heeft in al die jaren vele functies vervuld en tal van vrijwilligerswerk gedaan.

De benoeming werd bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in een goed gevuld clubhuis en in aanwezigheid van het voltallige bestuur. Voorzitter Pitrik van der Lubbe maakte nog meer benoemingen bekend. Zo mogen Danielle Frenk, Jaap Frankema en Max Laoh zich voortaan lid van verdienste noemen. Alle drie zijn zeer actief voor GMHC.

Een nieuwigheid is, dat het bestuur een groep benoemde tot lid van verdienste en wel de klusclub. De acht leden van deze club zijn elke donderdagmorgen in en rond het clubhuis te vinden om allerlei klusjes te doen en de velden te onderhouden.

Ook ging de voorzitter over tot de uitreiking van de Pim Pruschen Penning. Die eer was weggelegd voor Martijn van Duffelen. Deze is vernoemd naar de heroprichter van GMHC in 1979.

Het was leuk dat al deze benoemingen plaats vonden tijdens een zeer geanimeerde nieuwjaarsbijeenkomst. Daar maakte voorzitter Pitrik ook nog bekend, dat het contract met hoofdsponsor Hooftman Volvo is verlengd en dat het eerste veld voortaan het Hooftmanveld wordt genoemd. Sponsor Boer Makelaardij was ook aanwezig, die de hapjes en de drankjes tijdens de receptie voor haar rekening nam.

Voorafgaande aan de receptie was er een Algemene Ledenvergadering ALV. Tijdens deze ALV klonken helaas wat sombere geluiden over de financiƫle positie van de club. Dat wordt vooral veroorzaakt door de stijgende kosten en de wat tegenvallende opbrengsten. Helaas is dat een situatie, die bij meer sportclubs speelt.

Positief is dat de sportieve resultaten van de meeste teams behoorlijk tot goed zijn. Dat komt ondermeer doordat de club beschikt over een goede trainingsstaf met een toenemend aantal eigen leden als trainer.

Tijdens de ALV klonk er wel één duidelijke noodkreet: Er is een groot gebrek aan vrijwilligers om alle taken te kunnen uitvoeren. Inmiddels is Franka van Raalte aan de slag gegaan als vrijwilligerscoƶrdinator. Er zal de komende tijd een dringend beroep worden gedaan op leden maar vooral ook op ouders om de moeilijke periode achter ons te laten.

Hans van Raalte


terug naar vorige scherm
Laatste nieuws
Nieuws categorieën
Agenda
2-4    Super Sunday
3-4    Train de trainer avond
4-4    Werkzaamheden Hartstichti
4-4    Hockeykamp vergadering
4-4    Bestuursvergadering
18-4    Sportdag Beversluisschool
19-4    Kikker in je Bil toernooi
Hele agenda
Handige links