Meisjes B1 terug in de eerste klas
29-11-2021  | 

Meisjes B1 is door een  bescheiden 1-0 winst op Rijswijk terug in de eerste klas en daar hoort het team ook eigenlijk. Jongens A1 pakte een nuttig puntje tegen het Haagse HDS (2-2) in de subtopklasse en Meisjes A1 kan na de royale 9-1 zege op Pijnacker ook nog leuk gaan meedoen om de titel in de tweede klas.

 

Meisjes B1 waszaterdag na de eigen wedstrijdnog even knap nerveus in afwachting van het resultaat van concurrent Wateringse Veld. Als de Westlandsen flink zouden uithalen (meer dan 9-0) tegen het zwakke Pijnacker, zou de formatie van Amber van Wanrooij en Abbey Dijkgraaf andermaal tweede worden. Wateringse Veld hield het bij 5-1. Daardoor werd GMHC eerste en mag het team van Bart van Raalte het in het voorjaar in de eerste klas gaan proberen. Het is wel zaak, dat er dan wat vaker wordt gescoord dan tegen Rijswijk en voor het doel vrijstaande medespeelsters niet over het hoofd worden gezien.

Na een stroef begin walste Meisjes A1 met 9-1 overhet niet zo zwakke Pijnacker heen.Indien er zaterdag het inhaalduel tegen het nog ongeslagen Leonidas wordt gewonnen, nestelt MA1 zich naast de koplopers in de tweede klas. De Hockeybond maakt de zaken er niet overzichtelijker op door in alle jeugdklassen na de winterstop een (tweede) herindeling in te voeren, met uitzondering van de A-klasse.

MA2 boekte een nuttige 2-1 zege op Capelle en MA3 blijft alleen aan de leiding via een 1-0 overwinning op concurrent Pollux. MA4 pakte er weer een puntje bij door Roomburg op 0-0 te houden.

In de subtopklasse kwam Jongens A1 tot een 2-2 gelijkspel bij mede-middenmoter HDS. Het is wel een prettig idee om na de winterstop op 12maart de competitie thuis te hervattentegen Breda A2, het zwakste teamin deze landelijke klasse.

Jongens B1 kwam bij Zoetermeer niet verder dan 1-1, eindigde twee punten achter Pijnacker en zal de rest van dit seizoen in de tweede klas moeten spelen. JB2 speelde in een aardige partij 2-2 tegen Leiden en eindigde keurig op zeven punten in de derde klas.

Meisjes B2 verloor de topper tegen Roomburg en eindigde daardoor als derde, maar MB3 onttroonde Ommoord (2-1) en is samen met Pollux bovenaan geëindigd. MB4 pakte bij HCRB het eerste puntje (0-0).

Jongens C1 pakte tegen Zoetermeer (3-0) de laatste kans om van de laatste plaats af te komen en JC2 sloot de eerste competitiehelft af met een 2-2. In een merkwaardige wedstrijd liet Meisjes C1 zich behoorlijk aftroeven doorAlphen. Voor de wedstrijd stonden de teams gelijk, maar omdat Alphen zeven van de acht kansen benutte (1-7),eindigde GMHC als derde. MC2 eindigde op zeven punten via een 1-0 winst op Barendrecht en MC3 en MC4 moeten maar tot een herschikking komen. MC3 heeft maar één puntje in de vierde klas en MC4 staat na de 5-1 zege op Zoetermeer op kop in de derde klas. MC5 is als eerste geëindigd in de zevende klas en zal in het voorjaar wel iets hoger worden ingedeeld.

Na de stroeve start in deze sterke poule is MD1 door de 2-1 zege op HDM keurig als vierde geëindigd. MD2 sloot vreemd af. Dit team had alles gewonnen en tegenstander Rapid alles verloren, maar de meisjes uit Gorinchem namen met 0-5 de punten mee. MD3 hield in een duel met een grillig scoreverloop met 6-4 de punten thuis en MD4 verdubbelde het puntental door de buren van HCRB met 4-0 te kloppen. MD5 had geen verweer tegen Dordrecht (0-6).

Jongens D1 tenslottegaf Cartouche aardig partij maar verloor uiteindelijk met 1-3).

 


terug naar vorige scherm
Laatste nieuws
Nieuws categorieën
Agenda
28-1    Klaverjassen
10-2    Bestuursvergadering
23-2    Coachavond JJ
25-2    Klaverjassen
9-3    Bestuursvergadering
25-3    Klaverjassen
14-4    Bestuursvergadering
Hele agenda
Handige links