Spelregels social media GMHC - graag bespreken in eigen team
17-2-2022  | 

Actueler dan ooit: Social media zijn over het algemeen leuk. Maar de afgelopen tijd zien we soms wat erg negatieve berichten voorbij komen op team accounts van GMHC. Direct iets op social media plaatsen na een frustrerende wedstrijd? Niet doen.

Vriendelijk verzoek aan alle coaches en andere teambegeleiders om onderstaande spelregels proactief te bespreken binnen het eigen team. Zie ook bijgaand de flyer ‘Hou het sportief’.

Spelregels GMHC voor het gebruik van social media.

  • Besef dat op internet niets uitwisbaar is. Alles wat online wordt geplaatst blijft lang bestaan. Houd dit in gedachte voordat je iets op het internet plaatst.
  • Social media mogen nooit worden gebruikt op een manier die schadelijk is voor de vereniging of haar leden, inclusief vrijwilligers en bestuurs- en commissieleden. Doe geen negatieve uitspraken op social media, nooit.
  • Respect voor GMHC, voor elkaar en voor anderen (scheidsrechter(s), publiek, andere teams of hockeyclubs, vrijwilligers, sponsoren en andere belanghebbenden etc.) staat voorop.
  • Gebruik aan GMHC gerelateerde accounts niet voor het uiten van privé-meningen.
  • Je bent als lid mede verantwoordelijk voor de bescherming van de reputatie van jezelf en onze vereniging.
  • Respecteer de privacy van anderen en jezelf. Zet niet zomaar foto’s online. Vraag eerst expliciet toestemming. Niet iedereen is ervan gediend dat bv. zijn/haar foto via sociale media wordt gedeeld.
  • Als je iets niet zou doen in ‘real life’ doe het dan ook niet online. Tel eerst tot 10 voor je iets post; de hele wereld kijkt namelijk mee.

Extra richtlijnen voor het gebruik van social media voor (jeugd) teams t/m C

  • t/m C mag alleen iemand van 18 jaar of ouder, die direct betrokken is bij het team (coach/trainer/Team manager of ouder/verzorger) een social media account voor het team aanmaken en beheren NA expliciete toestemming van ouders/verzorgers van alle teamleden.
  • Minimaal één teambegeleider (18+ ) heeft volledige toegang tot de scoiale media account van zijn/ haar team. Deze persoon is verantwoordelijk voor uitingen via deze account(s) en ziet toe op naleving van de spelregels zoals hierboven beschreven.
  • Houd er rekening mee dat indien niet iedere ouder/verzorger toestemming geeft of niet ieder minderjarig lid in bezit is van een mobiele telefoon je onbewust een kind buitensluit door het aanmaken van een team-account. Bespreek dit dan ook vooraf met de ouder/verzorger van het lid waar het om gaat.

Heb je vragen of opmerkingen hierover? Neem dan contact op met Inger Hund, bestuurslid communicatie & marketing via [email protected]
Bijlage: Houhetsportiefsocialmediaregels.pdf

terug naar vorige scherm
Laatste nieuws
Nieuws categorieën
Agenda
9-12    hockeyfeest 16+
17-12    Kerstdiner voor alle O8 t
23-12    Klaverjassen
27-1    Klaverjassen
24-2    Klaverjassen
31-3    Klaverjassen
28-4    Klaverjassen
Hele agenda
Handige links