Jongens A1 naar de subtopklasse
11-10-2021  | 

Jongens A1 mag het door de 7-2 zege op Rijswijk als herfstkampioen na de herindeling in de subtopklasse gaan proberen. Daarentegen moet Meisjes A1 een klasje lager gaan spelen, evenals Jongens B1 en is Meisjes B1 er niet in geslaagd naar de eerste klasse terug te keren. JC1, MA3,MA4, MC1, MC2, MD1 en MD2 eindigden als eerste in hun poule.

De promotie-degradatie regeling van de Hockeybond bij de jeugd is behoorlijk ingewikkeld. Bij de B- en C-junioren wordt de herindeling pas doorgevoerd tijdens de winterstop.

Zeker is dat onze A1-juniorenna de herfstvakantie in de subtopklasse gaan uitkomen. Met een hecht team heeft Jongens A1 een prima voorcompetitie afgewerkt, met alleen een gelijkspel tegen HDM. We zijn benieuwd, wat de jongeheren van coach Olivier Böhmers het er in de landelijke klasse vanaf gaan brengen.

Droefheid in de topbij de meisjes van GMHC. Een slap Meisjes A1 ging ook bij het niet zo sterke Rijswijk ten onder (1-4) en moet het zeer waarschijnlijk na de herindeling in de tweede klas gaan proberen. En Meisjes B1 ging in de topper tegen Pollux vechtend met 1-2 ten onder en eindigde weer als tweede in de tweede klas. Maar krijgt dus nog een herkansing in de herfstcompetiti8e.

De overige A-teams bij de meiden deden het verrassend goed. MA2 won met 5-1 van Hudito, MA3 speelde met enkele erg mooie aanvallen Cartouche weg (7-2) en MA4 eindigde ook als eerste. MA3 en MA4 gaan na de herfstvakantie een klasje hoger spelen. MB1 redde het dus niet bij Pollux, maar MB2 prolongeerde de plek in de derde klas door met 2-1 van Rotterdam tewinnen.

Jongens B1 had niets in te brengen tegen Rotterdam (1-7) en eindigde als laatste in de voorcompetitie. JB2 klopte Rapid in een leuke partij (8-4) en noteerde keurig 9 uit 5 in de derde klas. In een spannende partij won Jongens C1 met 3-2 van concurrent Leiden en hoopt straksna de winter op een plaatsje in de tweede klasse. JC2 boekte de eerste winst (1-0 op De IJssel)

Meisjes C1 eindigde op de met Ypenburg gedeelde eerste plaats in de eerste klas en mag daar best trots op zijn. MC2 haalde zelfs de maximale score (15 uit 5). De overige C-teams wonnen ook. Bij de D-tjes is die score nog mooier. Zowel MD1 als MD2 wonnen al hun wedstrijden. Voor D1 betekent dat een plek in een hogere poule in de eerste klas. Tegen bijvoorbeeld clubs als HGC en HDM, waar al drie keer in de week wordt getraind. MD2 speelde een erg aardige partij tegen concurrent De IJssel. Via de score van 1-0, 1-1, 2-1, 2-2 en kort voor tijd 3-2 werd de zegereeks voltooid. MD5 leefde zich lekker uit tegen Pijnacker: 8-0

 


terug naar vorige scherm
Laatste nieuws
Nieuws categorieën
Agenda
26-10    Bijeenkomst scheidsrechte
27-10    Coachavond JJ
29-10    Klaverjassen
11-11    Bestuursvergadering
26-11    Klaverjassen
8-12    Algemene Leden Vergaderin
17-12    Klaverjassen
Hele agenda
Handige links