Knap puntje voor Dames 1
11-10-2021  | 

Dames 1 snoepte mede-koploper Nieuwegein knap een puntje af (2-2) na een 2-0 voorsprong via treffers van de junioren Tess de Vast en Carlijn Frenk. Zondag maar drie punten pakken bij het puntloze Strawberries.Heren 1 had weinig in te brengen tegen het sterke Spijkenisse. Pas kort voor tijd kwam de eretreffer (1-3).

 

Nieuwegein ging tegen Dames 1 furieus van start, maar doelvrouwe Lisa Pijnacker bleef knap overeind. In de loop van de eerste helft hockeyde GMHC knap onder de druk uit en dat resulteerde in twee fraaie treffers van de A-meiden Tess de Vast en Carlijn Frenk. Na rust bouwde Nieuwegein een sterk overwicht op en kwam terecht op 2-2.

Gelukkig blijven de twee staartploegen in deze tweede klasse verliezen en staat Dames 1 met 5 uit 5 onderin de middenmoot. Het zou wel verstandig zijn om komende zondag in Beverwijk bij het puntloze Strawberries drie punten te pakken.

Ypenburg heeft woeste plannen in de derde klasse en dat heeft Heren 1 geweten. De Goudse mannen kregen erg weinig kansen en de 1-3 nederlaag was een terechte score. GMHC deelt nu met 4 uit 5 de achtsteplaats met Feijenoord en dat is de tegenstander van komende zondag.

De Beierse outfit heeft Heren 2 niet kunnen inspireren tot het behalen van de eerste punten. Tegen het ook niet zo sterke team van Rotterdam werd met 1-4 verloren.

Onze veteranen hadden een op papier lastige uitwedstrijd tegen Reeuwijk. En tijdens het eerste kwart was het niet alleen op papier lastig. Gouda speelde slordig, zelfs een beetje nerveus. Reeuwijk was beter en kwam dan ook verdiend op voorsprong. In het tweede kwart kon Gouda het een en ander rechtzetten met twee fraaie doelpunten. Daarna was de ban gebroken en liep Gouda gemakkelijk uit naar 1-5. Reeuwijk scoorde nog een keertje tegen, maar het laatste woord was weer aan GMHC: 2-6. Dat er na afloop aan Goudse zijde toch wat gemopper klonk, was opvallend.

De LA-Veteranen hebben een te smalle basis en de nederlagen worden langzaam groter. Dit keer verloren de ‘oude mannen’ met 1-11 van HCRB.

 

Dames 2 herstelde zich van het misstapje van vorige week, won na een trage start (0-1 achter) met 6-1 van Victoria en klom een plaatsje naar de derde plek. Met Dames 3 wil het nog niet zo vlotten, 0-3 verlies tegen Victoria, maar Dames 4 hield koploper Zoetermeer op 1-1 en staat nog tweede op de ranglijst.

 

 

 


terug naar vorige scherm
Laatste nieuws
Nieuws categorieën
Agenda
26-10    Bijeenkomst scheidsrechte
27-10    Coachavond JJ
29-10    Klaverjassen
11-11    Bestuursvergadering
26-11    Klaverjassen
8-12    Algemene Leden Vergaderin
17-12    Klaverjassen
Hele agenda
Handige links