Zondag voor mannenteams niet zo super
27-9-2021  | 

De laatste zondag van september was voor onze mannenteams niet zo super met nederlagen voor H1, H2 en de L-veteranen. Beter verging het de dames met overwinningen voor D2, D3 en D4. Spijtig was de wat onverdiende nederlaag voor Dames 1.

Heren 1 was de hele wedstrijd gelijkwaardig aan de studenten van het Delftse Dopie met kansen over en weer. Dopie ging daar beter mee om, eerst in het eerste kwart (0-1) en later ook in het vierde kwart (0-2), beide keren uit strafcorners. Ook Gouda kreeg diverse strafcorners maar die leverden niets op. Tussendoor verrichtte GMHC-doelman Joost Laoh enkele knappe reddingen. Volgende week spelen onze heren uit tegen laagvlieger Scoop Delft.

Eenzelfde beeld bij Dames 1. Ook hier ging de strijd gelijk op. Gouda kreeg wat meer kansen en één daarvan werd in het eerste kwart benut door Amber van Wanrooij met een prachtige backhand. In de slotminuut van de eerste helft maakte Bennebroek uit een strafcorner gelijk. Nadat diezelfde Amber in het begin van de tweede helft met een hoofdwond uitviel, werd het spel van GMHC rommeliger en daarvan profiteerde Bennebroek twee keer. Tussendoor stuitte Gouda een paar maal op de goede doelvrouw van de tegenstander: 1-3

Heren 2 hield alleen de eerste tien minuten aardig stand tegen Pollux. Maar daarna vielen de doelpunten vrij regelmatig in alle kwarten van de wedstrijd. Ondanks het dappere verweer van keepster Laura. Gouda kon daar maar één doelpunt tegenover stellen: 1-6. Ondanks ook de aanwezigheid van veel publiek op de tribune, dat zich voorbereidde op de maaltijd van Super Sunday.

Veteranen A behaalde een redelijk voorspelbare overwinning op Cartouche. De scoringsmachine stokte bij 6 en daar stelde Cartouche maar één treffer tegenover.

De L-veteranen liepen weer tegen een forse nederlaag aan. Nu was Woerden met 0-6 te sterk. Ons L-team heeft moeite om voldoende mensen op de been te brengen. Onze A-veteranen hebben ruim 20 spelers. Het moet toch mogelijk zijn een roulatieschema te maken waarbij enkele A-veteranen bij toerbeurt invallen bij het L-team.

Meer succes dus bij de lagere damesteams. Dames 2 (nu wel met coach Bart langs de lijn) boekte een krappe zege op Hudito en klom daarmee naar de eerste plaats. Die wordt wel gedeeld met Scoop Delft, de tegenstander van volgende week, Een topper die zeker publiek verdient.

Dames 3 (Jong D1) behaalde tegen Alphen een monsterscore: 15-0. Onze dames staan nu op de 3e plaats met zicht op de koppositie. Dat geldt ook voor Dames 4 (Jong D2), dat met 4-0 Leiden de baas bleef. Ook dit team staat derde met zicht op meer.

Aan het einde van de middag waren veel dames van deze teams op de tribune en aan de tafels te vinden voor de door Dames 2 perfect georganiseerde Super Sunday. Aan de maaltijd namen bijna 200 mensen deel, onder wie de tegenstanders van Heren 1 (Dopie) en Heren 2 (Pollux). Aan het eind van de zondag liepen de dames (van 2) op hun tandvlees, maar dat hadden ze er graag voor over.


terug naar vorige scherm
Laatste nieuws
Nieuws categorieën
Agenda
26-10    Bijeenkomst scheidsrechte
27-10    Coachavond JJ
29-10    Klaverjassen
11-11    Bestuursvergadering
26-11    Klaverjassen
8-12    Algemene Leden Vergaderin
17-12    Klaverjassen
Hele agenda
Handige links