Dames 1 speelt koploper Bennebroek van de mat
12-10-2020  | 

Dames 1 speelde een voortreffelijke partij tegen koploper Bennebroek. Via een 4-0 score bij rust werd een 5-0 eindstand bereikt en een plaats in de middenmoot. Heren 1 bleef in de spectaculaire derby tegen Woerden op 3-3 steken en had andermaal het idee dat er twee punten zijn verspeeld. Dames 2 en Dames 3 zijn nog steeds koploper.

 

 

Het was doodzonde, dat de vaste aanhang niet getuige kon zijn van de schitterende zege op de koploper. Wellicht illustrerend voor de manier, waarop Dames 1 het sterke Bennebroek overklaste (5-0) was het feit, dat er vijf verschillende Goudse speelsters scoorden: Fleur Streefland, Esther van Dijk, Amber van Wanrooij. Jasmijn van der Pouw en Ninah Kraan. ,,De afgelopen twee uitwedstrijden speelden we ook niet slecht, maar werden de kansen door de tegenstanders wel benut en gingen de ballen er bij ons steeds net niet in. Vandaag klopte het allemaal en hebben we een erg goede wedstrijd gespeeld”, zo sprak een tevreden coach Dirk Doop.

Voorlopig staat GMHC op de achtste plaats met zes punten, maar gezien het spel kan de blik nu weer omhoog worden gericht. Tijdens de herfstvakantie worden er twee oefenduels afgewerkt en daarna volgt op 25 oktober de uitbeurt bij middenmoter Soest.

Heren 1 gaat dan naar de zelfde tegenstander, met dien verstande, dat de Soest-heren onderaan staan in de derde klas. Het aardige is, dat de GMHC-mannen een puntje minder hebben verzameld dan de dames, maar wel een plaatsje hoger staan (zevende met vijf punten). Tegen Woerden werd de tweede puntendeling op rij genoteerd (3-3) en die gelijkspellen tellen niet aan.

Heren 2 leed een regelmatige nederlaag tegen Leonidas (2-6) en de Verteranen A hadden de handen vol aan het lastige Ring Pass (2-1). De formatie van Gerard Boks gaat nog steeds zonder puntenverlies op kop, maar Cartouche blijft op twee punten volgen. De LA-Veteranen pakten de eerste punten dit seizoen: Houten werd met 2-0 verslagen.

 

Dames 2 stond na tien minuten bij Leiden al met 3-0 voor, maar daarna stokte de productie. In de tweede helft gingen de combinatie weer lopen en werd de eindstand van 6-1 bereikt. Dames 2 staat nog steeds bovenaan, maar Spijkenisse heeft een puntje en een wedstrijd minder.

Jong Dames 1 (Dames 3) heeft in een spannend en soms stevig duel de topper tegen Berkel met 2-1 gewonnen. Berkel was voor rust iets sterker, maar Gouda ging met 1-0 rusten, mede dank zij goed keeperswerk van Laura Odijk. Met een sterk derde kwartier (2-0) werd de strijd beslist, hoewel Berkel met een heel mooie strafcornervariant nog tot 2-1 terugkwam.

Jongens Dames 2 (Dames 4) was duidelijk sterker dan Derby en in de stromende regen speelde het spel zich voortdurend af op de helft van de tegenstander. Pas tegen het einde van het eerste kwart viel de 1-0. Het werd uiteindelijk 6-1. Bij de tegentreffer was er een schitterende redding van doelvrouw Quinty Lathouwers, maar werd er in de rebound toch gescoord.

 

 

 

 

 


terug naar vorige scherm
Laatste nieuws
Nieuws categorieën
Agenda
11-11    Bestuursvergadering
9-12    ALV
13-1    Bestuursvergadering
10-2    Bestuursvergadering
10-3    Bestuursvergadering
14-4    Bestuursvergadering
12-5    Bestuursvergadering
Hele agenda
Handige links