UPDATE - Start nieuwe seizoen - trainingen en coronamaatregelen
24-8-2020  | 
Beste leden,

Corona drukt nog steeds een forse stempel op de maatschappij. Gelukkig kunnen we redelijk normaal sporten, maar op de club is alles wat anders dan normaal, vooral voor publiek. Hieronder de laatste corona-regels en in de bijlage het barprotocol. Zodra je het veld afkomt, dan ben je publiek en gelden deze regels dus ook voor jou als speler!

Graag ook jullie aandacht voor de persoonlijke verhalen van Bart van Raalte die deze week noodgedwongen in quarantaine zit na zijn vakantie en Robert Smithuis, onze contactpersoon medische zaken.

Een mooie en veilige seizoensstart gewenst!

Bestuur en Coronateam GMHC

===

 

 

GMHC volgt de NOC/NSF en KNHB protocollen:https://www.knhb. nl/kenniscentrum/artikel/ hockeycompetitie-en- coronavirus-hockeyen-met-deze- richtlijnen. De maatregelen die er voor de zomerstop waren zijn nog steeds van kracht, daar zijn de volgende nieuwe maatregelen bij gekomen. Graag jullie aandacht hiervoor. Heb je vragen, laat het ons weten via[email protected].


1.5m afstand!

Volwassenen dienen overal op de club 1,5m afstand te houden, ook naar kinderen en jeugd! Blijf hier scherp op, het wordt makkelijk vergeten als je naar een wedstrijd kijkt. Overal op de club zijn markeringen aangebracht om je hieraan te blijven herinneren.


Terugkomst uit 'oranje' risicogebied: blijf 10 dagen thuis (ook als je bent getest!)

We verzoeken iedereen die terugkomt van een verblijf uit een (oranje) risicogebied dringend de 10 dagen erna niet naar de club te komen, ongeacht leeftijd. Bij klachten blijf je vanzelfsprekend altijd thuis. Als dit van toepassing is op jou, laat het even weten via [email protected]l en informeer uiteraard je coach.

 

Teamactiviteiten 'corona-proof'

Rondom de seizoensstart organiseren diverse teams teamactiviteiten om elkaar beter te leren kennen. Let erop dat deze activiteiten 'corona-proof' zijn! Dat houdt onder andere in: bij voorkeur in de open lucht en zeker niet met elkaar in een kleine ruimte. Het is uiteraard mogelijk om activiteiten op de club organiseren, ook lunch en diner. Neem contact op met Thijs om te bespreken wat mogelijk is.


Corona-maatregelen op de club, op ZATERDAG verplichte registratie bezoekers

Op zaterdagen, wanneer we meer dan 250 bezoekers verwachten, is GMHC verplicht alle bezoekers van het GMHC terrein te registreren t.b.v. corona-contactonderzoek, vergelijkbaar met registratie in de horeca. Je registreert je door bij de ingang met je smartphone de QR codete scannen om naar het registratieformulier te gaan. Uitzondering: teams en vaste begeleiding, zij zijn al geregistreerd via Lisa en hoeven zich dus niet apart te registreren.

Op andere dagen is aanwezigheidsregistratie dus niet nodig.

 

Volg de aanwijzingen en routeringen op het terrein en in het clubhuis, en ontsmet bij betreden en verlaten van het terrein altijd je handen.

Het clubhuis is verdeeld in 2 ruimtes: bar en loungeruimte. De loungeruimte wordt ingericht voor de junioren om na de wedstrijd iets te kunnen drinken. Per team mag er 1 begeleider van 18+ mee naar binnen. Deze ruimte is afgesloten van de barruimte behalve om via de barruimte (afgezet met meubilair) weer naar buiten te gaan. De supervisor zorgt ervoor dat er kannen met limonade staan in de loungeruimte zodat de teams niet zelf naar de bar hoeven.

Wil je iets bestellen bij de bar, neem dan de ingang beneden nemen en de trap omhoog. Bovenaan de tribune kan je niet naar binnen!


Paraplu!

We raden alle gasten van GMHC aan een paraplu mee te nemen, want ondanks eventuele regen mag niemand schuilen in het clubhuis.

 

Beperkt aantal bezoekers

Elke club hanteert haar eigen corona-maatregelen, onder andere rondom het aantal bezoekers dat wordt toegelaten. Te grote drukte moet worden voorkomen. Daarom verzoeken we jullie om het aantal bezoekers van thuis- én uitwedstrijden te beperken en bij uitwedstrijden van tevoren het toegangsbeleid te checken. Bij te grote drukte kan het zijn dat je niet wordt toegelaten tot het terrein omdat clubs zich moeten houden aan maximale aantallen mensen op het terrein - ontzettend vervelend als het gebeurt maar helaas noodzakelijk, dus we rekenen op ieders begrip.


Vervoer naar uitwedstrijden: mondkapjes

Spelers ouder dan 12 jaar en volwassen dienen in de auto naar uitwedstrijden mondkapjes te dragen. Dit is vergelijkbaar met de maatregelen die gelden in het openbaar vervoer.


 

Shake hands

Shake hands met de tegenstander en scheidsrechter is niet toegestaan. Het alternatief met behulp van de stick is wel toegestaan


Coaching en aanmoedigen vanaf de kant

Het is coaches en begeleiding niet toegstaan om luidkeels aanwijziging naar het team te schreeuwen/roepen. Dat zelfde geldt voor meereizende fans en ouders vanaf de kant van het veld (zie ook link hieronder).


Tijdens de wedstrijd

Tijdens de wedstrijd is het niet toegestaan om te spugen op het veld of richting tegenstander (ook kuchen/hoesten). Ook dien je altijd 1,5 afstand te houden van scheidsrechters. De richtlijn van de bond is dat bij herhaald overtreden van coronaregels de scheidsrechter een kaart kan geven(voor meer info zie https://hockey.nl/nieuws/de-sport/instructie-arbiters-kaart-bij-herhaald-overtreden-coronaregels/)

In de pauzes dienen alle spelers 1,5 afstand van elkaar te houden (voor meer info zie link hierboven).

 


Pauzehap en drinken

Voor de pauzehap geldt nog steeds: elke speler regelt haar/zijn eigen pauzehap en bidon. Geen 'grijpzakken/bakken' en teambidons blijven voorlopig in de kast. Na de wedstrijd wordt wel gezamenlijk nog wat gedronken.

 

Kleedkamers en Douchen

Omdat in de kleedkamers en douches de 1,5m afstand lastig is verzoeken we gebruik van de kleedkamers en douches zoveel mogelijk te minimaliseren.

 

 

Bart van Raalte: zo ga je op vakantie…

Begint maandag de jaarlijkse trainingsweek en zou ik weer elke dag op het veld staan om trainingen te geven, zit ik vanaf afgelopen woensdag, volledig gezond, in thuisquarantaine. Die dag ben ik teruggekomen van een heerlijke vakantie op Ibiza. Daar geldt overal op drukke plaatsen een mondkapjes verplichting. Echter is Ibiza sinds vorige week zaterdag een code oranje gebied geworden. Dit betekent dat ik tien dagen in thuisquarantaine "moet" en helaas de trainingsweek aan me voorbij moet laten gaan. Hierbij volgen GMHC en ikzelf uiteraard de richtlijnen van de overheid. Gelukkig zijn er collega's die al hebben aangegeven om mijn trainingen over te nemen!

Zoals gezegd, ik ben volledig gezond, geen klachten. Ik verwacht daarom na die tien dagen gewoon weer met hockey bezig te zijn! Fijne trainingsweek! Tot snel op het veld.

Bart van Raalte

Robert Smithuis: Corona neemt toe, haard in Gouda

Het aantal mensen met een besmetting met het COVID-19 virus (Corona) neemt toe in Nederland. Helaas is er ook een "haard" in Gouda. Afgelopen week is het aantal Corona gevallen verdubbeld. Gelukkig is het nog niet zo erg als in Amsterdam waar de afgelopen 2 weken 1400 nieuwe gevallen zijn geregistreerd. De meeste besmettingen worden gevonden onder de studenten en jong volwassenen. Blijkbaar nemen deze groepen het inmiddels niet meer zo nauw en gaat hun eigen belang (feesten, vakanties, samen zijn) boven het algemeen belang. Daarom wederom een dringende oproep met name namens de ouderen en werkers in de gezondheidszorg. Beheers je, de afspraken zijn er niet voor niets, denk aan een ander. Als we in dit tempo doorgaan volgt er binnen een maand een 2e lockdown en is alle verworven vrijheid weer verloren. Ons clubhuis is groot genoeg om afstand te houden, blijf thuis als je ziek of verkouden bent, houd je hier ook aan niet alleen op GMHC maar ook elders. Laat GMHC geen corona hotspot worden

Het lijkt een overdreven oproep, maar de meesten van jullie hebben echt geen idee wat een ellende dit virus veroorzaakt.

 

Robert Smithuis

huisarts en contactpersoon medische zaken GMHC
Bijlage: Barprotocol GMHC - V210820_2.docx

terug naar vorige scherm
Laatste nieuws
Nieuws categorieën
Agenda
29-9    Scheidsrechtercursus
2-10    Scheidsrechtercursus-exam
3-10    Bitjeshappen
14-10    Bestuursvergadering
26-10    Scheidsrechtercursus
3-11    Scheidsrechtercursus
10-11    Scheidsrechtercursus
Hele agenda
Handige links