Jongens B1 naar de subtopklasse
2-12-2019  | 

Jongens B1 zijn soeverein als eerste geëindigd in herfstcompetitie van de eerste klasse (15 uit 5) en mogen als beloning in het voorjaar uitkomen in subtopklasse. Er zijn nog vier jeugdteams van GMHC, die kans maken op promotie bij de herindeling tijdens de winterstop. Daarbij zijn zeker niet Jongens A1 en Meisjes A1, die beide verloren.

 

 Jongens B1 is een gezellig team, dat ook nog eens uitstekend presteert. Dat is deels de verdienste van trainer Dirk Doop en coach Jaap Frankema, maar bovenal de verdienste van de jongens zelf. Door een duidelijk 5-0 zege op Alphen eindigde B1 met vijf punten voorsprong op de concurrentie.Meisjes A1 ging na twee uitstekende resultaten tegen de topteams onnodig onderuit tegen Klein Zwitserland (1-2). De meiden begonnen andermaal erg slap, maar werden wel sterker en kregen in het tweede en derde kwart wel kansen. Verder dan 1-0 kwamen zijn niet en omdat KZ in de slotfase twee rommelgoals maakte, verloor GMHC met 1-2. MA2 was erg blij met de eerste winst, 2-1 op Victoria.

Jongens A1 draait niet lekker in de eerste klas en moest nu ook buigen voor Rotterdam A2 (1-2). Met slechts drie puntjes valt er nog veel te overdenken tijdens de winterstop. JA2 haalde lekker uit tegen het onderaan staande HDS (6-1).

In de B-, C- en D-klasse worden de teams op grond van hun rating tijdens de winterstop opnieuw ingedeeld en dat kan voor sommige teams best verrassend uitpakken. Jongens C2, Meisjes A3, Meisjes C4 en Meisjes D4 maken een goede kans om te ‘promoveren’.

Meisjes B1 boekte de derde zege op rij, 3-0 tegen sterke Noordwijk en heeft na een lastige start bewezen in de eerste klasse thuis te horen. MB2 heeft het lastig na de promotie en verloor met 0-3 van Leiden, MB3 beleefde veel plezier aan de 6-0 op HCRB en staat nu derde en MB4 pakte de eerste driepunter (4-3 tegen Alphen) en MB5 haalde het eerste puntje binnen tegen Crayenhout (1-1).

In de eerste klas bij de C-teams haalde MC1 met 12-0 onbedaarlijk uit tegen Victoria en klom naar de tweede plek.MC2 kreeg er tegen Feyenoord juist 12 om de oren (uitslag 2-12) en moet met slechts één puntje vrezen voor de plaats in de tweede klas. MC3 verloor, MC5 speelde gelijk en MC4 is de trots van onze C-klasse. De meiden wonnen ook hun vijfde wedstrijd en zullen wel een klasje hoger in de derde klasse worden geplaatst.Bij de D-meisjes eeen vergelijkbare situatie. MD4 heeft alle wedstrijden gewonnen, op de eerste na (gelijk), won nu met 6-0 van HDM en zal wel een plek in de vierde klas krijgen. Dan is er een keurige aansluiting op D-niveau, met trouwens MD1 en MD2 (2-0 winst op Alecto), op een tweede plaats.Jongens D1 gaat puntloos de winterstop in, maar JD2 zegevierde met 6-2 over Leiden en eindigde keurig als tweede.


terug naar vorige scherm
Laatste nieuws
Nieuws categorieën
Agenda
8-6    Voortgezette keepersoplei
10-6    Ledenvergadering
14-6    Laatste wedstrijddag met
15-6    Voortgezette keepersoplei
22-6    Voortgezette keepersoplei
4-7    Afsluiting lustrumjaar -
5-7    Afsluiting lustrumjaar -
Hele agenda
Handige links