Wisselende resultaten jeugd tegen zware tegenstanders
25-11-2019  | 


Meisjes A1 moest zaterdag tegen Rijswijk even warm worden. In de rust keek Gouda tegen een achterstand aan, maar in de tweede helft leken de dames als herboren. Duels werden gewonnen, er werd hard gewerkt en uiteindelijk wist de equipe van Corvin Janssen nog een verdiend punt te pakken tegen koploper Rijswijk. Er zijn zeker nog mogelijkheden na de winter, want het als vijfde genoteerde Gouda heeft slechts drie punten achterstand op de eerste plaats. Ook JA1 moest tegen de koploper, maar die bleek een stuk lastiger te verschalken. Uit tegen Forescate kwamen de mannen slechts tot één eretreffer (7-1). Meiden A2 bleek tegen middenmoter Noordwijk een maatje te klein (2-4) en meisjes A3 miste de kans om op kop te komen. Tegen concurrent HGC werd met 5-3 verloren, maar Gouda staat nog wel op een mooie derde plek. Jongens A2 had weinig in te brengen tegen KZ, maar kan komende zaterdag tegen hekkensluiter HDS wellicht nog met een lekker gevoel de winterstop ingaan.

 

De mannen van Jaap Frankema zijn aan een mooi seizoen bezig. Na de eerste herindeling spelen de mannen van JB1 nu in de 1eklasse "tussencompetitie” en daar staan ze fier aan kop. De wedstrijd tegen concurrent HDS werd met 2-4 gewonnen en nu staan de heren drie punten los. Dat het een sterkere competitie is, is duidelijk. Noordwijk, dat de voorcompetitie nog won, staat nu in deze poule op de derde plek. Na de zaal mogen de jongens het laten zien in de subtop! Coach Bart van Raalte had gemengde gevoelens over de met 3-0 gewonnen wedstrijd van de ‘nummer laatst’, Schiedam. Zijn MB1 had moeite om het spel verzorgd te houden, maar ook lelijke wedstrijden moeten gewonnen worden. Volgende week tegen laagvlieger Noordwijk is er nog een kans om te stijgen in de poule. Meiden B2 ging met 0-5 onderuit tegen Rapid en MB3 verloor met 4-1 van Leiden. Geen schande, want Leiden en Leonidas zijn een klasse beter dan de rest. MB4 speelde knap gelijk tegen HDM (1-1) en kan nog naar boven kijken. MB5 heeft moeite met de poule en verloor met 4-0 van Derby. Wellicht dat er na de winter wat leukere wedstrijden zijn voor onze meiden.

 

Meiden C1 boekte een mooie overwinning bij Bleiswijk (0-2) en kan volgende week goede zaken doen. De nummers een één en twee moeten tegen elkaar spelen en Gouda zou daar bij een overwinning van Victoria mooi van kunnen profiteren. MC2 verloor met 8-0 bij Ypenburg en MC3 deelde de punten met Pollux (1-1). Meisjes C4 én C5 wonnen met 3-1 en bij MC4 betekent dat dat ze aan de leiding gaan in de poule. Bij MC5 was het trouwens ook een knappe overwinning, want het betekende het eerste puntverlies voor nummer twee, Hudito. Jongens C1 kon weinig uitrichten tegen Zoetermeer (0-3) en heeft zaterdag nog een zware wedstrijd op het programma staan. Jongens C2 zette een goeie prestatie neer tegen koploper HDM en won met 2-1. Hierdoor staan de mannen op de eerste plek en deze kunnen ze zaterdag tegen Zoetermeer definitief veiligstellen.

 

Jongens D1 moest tegen lijstaanvoerder Zoetermeer. Dat weerhield te mannen er niet van om met lef te hockeyen. In een waar doelpuntenfestijn werd met 5-3 verloren, en de heren spelen in ieder geval constant. Tot nu toe drie wedstrijden in de poule gespeeld en elke keer drie doelpunten gemaakt. Zaterdag ‘gewoon’ zorgen dat HDM er mínder dan drie maakt! JD2 moest Hudito er helaas met drie punten vandoor laten gaan (0-1), maar staat nog verdienstelijk tweede in de poule. Meisjes D1 kwam tot een remise tegen Leonids (1-1) en voelt nu de hete adem in de nek van nummer drie, Westland. MD2 speelde ook gelijk tegen Roomburg en moet deze ploeg daardoor op één punt volgen. MD3 verloor helaas bij Souburgh (4-0), maar MD4 én MD5 stapten met drie punten van het veld af. Bij D4 betekende de 0-2 overwinning dat de dames de rest van de poule achter zich houden en D5 staat nog in het ‘linkerrijtje’ na de 4-1 winst tegen HGC.


terug naar vorige scherm
Laatste nieuws
Nieuws categorieën
Agenda
8-6    Voortgezette keepersoplei
10-6    Ledenvergadering
14-6    Laatste wedstrijddag met
15-6    Voortgezette keepersoplei
22-6    Voortgezette keepersoplei
4-7    Afsluiting lustrumjaar -
5-7    Afsluiting lustrumjaar -
Hele agenda
Handige links