Heren 1 moet puntenprijsgeven tegen Prinsenbeek, Dames 1 wint het spel van ‘Spabo’
25-11-2019  | 

Heren 1 had tegen koploper Prinsenbeek op voorhand weinig te verliezen. In een aantrekkelijke wedstrijd gingen de punten helaas naar de Brabanders (1-4). Dames 1 was gebrand om resultaat te halen en kon dan ook tevreden zijn met de drie punten.

 

De dames van Bas Ligthart en Sander de La Fuente hadden, na drie opeenvolgende gelijke spelen, eigenlijk wel een overwinning nodig om in de race te blijven voor de bovenste plekken. Koploper Castricum staat nu slechts drie punten voor en heeft weliswaar een wedstrijd tegoed, maar de recente puntendeling met Gouda bewijst dat de strijd bovenin nog helemaal open ligt. Ook gisteren speelden de dames sterk en overtuigend tegen ’t Spandersbosch (door het eigen publiek "Spabo” genoemd). Verdedigend werd erg weinig weggegeven en via twee veldgoals in de eerste helft gingen de meiden met 2-0 rusten. Ninah Kraan bewees haar kracht tweemaal, door een dieptepass op te pakken. De eerste keer besloot ze voor haar eigen actie te gaan en leverde ze een ‘droog’ schot af op de plank. Niet lang daarna koos ze voor een listige pass voorlangs, waarna Elise Verzijl de bal kon controleren en achter de keeper kon werken. In de tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd en was de controle in handen van Gouda, ondanks het feit dat er niet meer werd gescoord. De winterstop kunnen de dames nu goed gebruiken om te herstellen van wat pijntjes, zodat ze in maart weer op volle oorlogssterkte kunnen starten aan de tweede helft van de competitie.

 

Heren 1 boekt wisselende resultaten. Met name het vertoonde spel was de afgelopen weken, tegen wat ‘mindere’ tegenstanders, niet om over naar huis te schrijven. Tegen Prinsenbeek kon bewezen worden dat er wel degelijk nog hockey in het team zit. Die missie slaagde, ondanks het verlies (1-4). Na onder andere twee succesvolle corners van Prinsenbeek, keken de mannen bij rust tegen een 0-3 achterstand aan. Toch was men niet ontevreden over het spel; er werd goed gehockeyd en er waren wel degelijk kansen. Nadat Freek van Wissen zijn goede wedstrijd bekroonde met een veldgoal, op aangeven van Marius van den Heuvel, gloorde er hoop. Die bleek helaas ijdel, want in plaats van een aansluitingstreffer, kwam de 1-4 nog op het virtuele scorebord. De wedstrijd werd nog ontsierd door een directe rode kaart voor Gouda, maar dit was na het laatste fluitsignaal snel weer bijgelegd in de derde helft, waarin Prinsenbeek zich ook een waardige tegenstander toonde. De heren verblijven in het midden van de derde klasse en krijgen na de winter de kans om zich te revancheren op een aantal tegenstanders.

 

Heren 2 moest winnen van de IJssel om hoop te houden op lijfsbehoud. De mannen draaien een zwaar seizoen en waren nog in afwachting van de eerste overwinning. In een ware kelderkraker werd met 6-3 gewonnen en deze punten waren meer dan verdiend. De ene goal was nog mooier dan de andere en de heren kunnen nu even bijkomen van een bewogen eerste seizoenshelft. Dames 2 verloor een beetje onnodig met 1-2, maar gaat met een nette vijfde plek de winterstop in. In deze poule lijken er duidelijk twee teams te zijn die de dienst uitmaken, maar Gouda kan op zijn minst nog meedoen om de derde plek.

 

Dames Jong pakte de overwinning op Berkel en ging daarmee, op doelsaldo, over deze ploeg heen. Hiermee werd een keurige vierde plek in de poule gepakt. Heren Veteranen A won met liefst 7-2 van Schoonhoven en  gaat als winterkampioen, met vijf punten voorsprong, even bijkomen van de eerste seizoenshelft. Onze ‘oudere ouderen’, Veteranen LA, wonnen met 2-1 van Evergreen en bezetten daarmee de zesde plek in hun competitie.


terug naar vorige scherm
Laatste nieuws
Nieuws categorieën
Agenda
8-6    Voortgezette keepersoplei
10-6    Ledenvergadering
14-6    Laatste wedstrijddag met
15-6    Voortgezette keepersoplei
22-6    Voortgezette keepersoplei
4-7    Afsluiting lustrumjaar -
5-7    Afsluiting lustrumjaar -
Hele agenda
Handige links