Jongens B1 trotse koploper
11-11-2019  | 

Na de herindeling bij de jeugd telt GMHC na twee rondjes nog maar vier teams, die de volle buit hebben binnengehaald. Daarbij is Jongens B1 en dat gaat nu samen met HDS aan de kop in de eerste klas. Vijf elftallen, waarbij Jongens A1, wachten nog op het eerste puntje. Meisjes A1 sleepte vlak voor de tijd de winst binnen.

 

Meisjes A1 won in een spectaculaire slotfase met 2-1 van Pollux, dat speltechnisch iets meer in de mars had. Na drie kwarten stond het nog 0-0 in een matig duel. Na de 0-1 van Pollux kregen de Goudse meiden alsnog de geest en scoorden nog twee keer. ,,Ik vond ons spel erg matig, maar winnen na een mindere wedstrijd is ook wel eens leuk”, reageerde trainer-coach Corvin Janssen.

MA2 speelde veel ballen naar de tegenstander en dat was een van de redenen dat het in een rommelig duel met 1-3 verloor van Klein Zwitserland. MA3 verloor nipt (2-3) van Victoria..

Jongens A1 was vorige week beter, maar verloor wel met 0-3 van Pijnacker en speelde weer zo’n knotsgekke (gelijkopgaande0 partij. GMHC maakte de kansen niet af en Leiden scoorde bij iedere aanval, waardoor het bij rust Al 1-5 stond (eindstand 1-6). JA2 tegen HDM ging gelijk op, maar de Haagse jongens gingen er met de punten vandoor (1-2).

De B1-jongens kwamen buitengewoon tevreden terug uit Noordwijk. Door de 3-2 zege op de kustbewoners staan de jongens van Jaap Frankema nu met de volle buit op kop, samen met HDS. Alecto leek een maatje te groot voor Meisjes B1, maar de Goudsen vochten in de slotfase knap terug (2-2). Nederlagen voor MB2 (valt toch tegen die tweede klas), MB3 en MB5 en het eerste puntje voor MB4, 2-2 bij Krimpen.

Meisjes C1 verknoeide een handvol kansen en een tiental strafcorners en kwam daardoor niet verder dan 0-0 tegen Zoetermeer ,,Op de training gaat het juist zo goed met de strafcorners” verzuchtten de trainer-coaches Mirthe de Vos en Tobias van Hooft in koor. Krappe nederlagen voor MC2 en MC5 met 2-3, een spectaculaire 5-5 van MC3 en MC4 gaat dapper op kop na de 3-1 winst op Delfshaven.

Jongens C1 zegevierde met veel moeite over Pijnacker (3-2). Volgens doelman Age Gouw is er goed gespeeld, maar moet er nog worden gewerkt aan strafcorners, ‘banaantjes lopen’ en vrij lopen als GMHC aan de bal is. JC2 speelde pas het eerste duel (0-0).

,,Mijn jongens gaan steeds beter luisteren”, merkte coach Servaas Goossens van Jongens D2 tevreden op . Het leidde zaterdag in ieder geval tot een 7-0 overwinning op HDM en de volle winst uit twee duels. Meisjes D1 moest buigen voor Hoeksche Waard (0-2). MD2 won royaal (5-1) en MD3 speelde een erg leuk duel, toevallig ook tegen de ploeg uit de Hoekse Waard. Beide teams hadden in de voorcompetitie steeds met royale cijfers gewonnen en waren dus ‘bevorderd’ tot de derde klas. De 1-1 was een terechte uitslag. MD4 gaat na de 3-0 zege op Souburgh alleen op kop, maar MD5 ging kopje onder.

 


terug naar vorige scherm
Laatste nieuws
Nieuws categorieën
Agenda
1-9    JJ Spelleidersavond
2-9    Teambegeleideravond junio
3-9    JJ Coachavond
9-9    Ledenvergadering KNHB
16-9    Bestuursvergadering
3-10    Bitjeshappen
14-10    Bestuursvergadering
Hele agenda
Handige links