Alfons Schrama sinds vorig jaar Lid van Verdienste
29-7-2019  | 

De op 23 juli overleden Alfons Schrama (70) is vorig jaar benoemd tot Lid van Verdienste. Die verdiensten lagen op verschillende terreinen bij GMHC. Zo maakte hij deel uit van de donderdagse klusclub, leverde hij namens de Stichting Kunstgras Groenhovenpark een flinke bijdrage aan de totstandkoming van de nieuwe velden, zorgde hij enige jaren als lid van de scheidsrechterscommissie voor de indeling van scheidsrechters en de begeleiding van nieuwe fluitisten en was hij al geruime tijd de grote regelaar van de vaste klaverjasclub bij GMHC. Bovendien speelde hij enige jaren als oorspronkelijk trimhockeyer in ons oudste Veteranenteam (LA).

Maar de bovengenoemde onderscheiding ontving Alfons toch vooral voor zijn inspanningen voor de Stichting Kunstgras. In het begin van de werkzaamheden liep het allemaal niet zo vlotjes met de aannemer die het kunstgras aanlegde. Alfons zat die aannemer echter geweldig achter de broek. Op het laatst was hij bijna dagelijks aanwezig om te zien of het allemaal naar wens ging. Uiteindelijk liggen er na wat aanloopproblemen en kinderziektes toch twee fraaie kunstgrasvelden.

We verliezen in Alfons een clubman in hart en nieren en een plezierig teamgenoot.

Alfons laat een vrouw (Nettie) en twee kinderen achter (Eugenie en Chris) die beiden in hun jonge jaren bij GMHC hebben gespeeld.


Hans van Raalte


Op bijgaande foto het moment waarop toenmalig voorzitter Chris Boeiijenga aan Alfons Schrama bekend maakte dat hij was benoemd tot Lid van Verdienste


terug naar vorige scherm
Laatste nieuws
Nieuws categorieën
Agenda
23-8    Trainersbijeenkomst seizo
1-9    JJ Spelleidersavond
2-9    Teambegeleideravond junio
3-9    JJ Coachavond
9-9    Ledenvergadering KNHB
16-9    Bestuursvergadering
3-10    Bitjeshappen
Hele agenda
Handige links