Vijf Goudse B-jongens kampioen met Goudse Waarden
13-6-2019  | 

De school De Goudse Waarden heeft met succes deelgenomen aan het Olympic Moves School Kampioenschap. De Goudse school werd kampioen! Ze namen deel aan een groot landelijk sportfestijn waarbij geheel volgens de Olympische gedachte in veel sporten om de eer wordt gestreden. Hockey is een van de onderdelen. De Goudse Waarden deed mee met een jongensteam in de B en C-leeftijd. Het was een combinatieteam van jongens van Gouda en Reeuwijk. De Goudse inbreng bestond uit Sander van Duffelen (B1), Olivier Abee (B1), Wessel Koppelle (B1), Milan Staring (B1) en Jonas Abee (C1); coaches waren Floris van den Tweel, Hidde Frenk en Maurick van der Wal, allemaal ook leerling op De Goudse Waarden. Martijn van Duffelen was een van de belangstellende vaders. Martijn is bij GMHC geen onbekende, want hij is een van de lijncoördinatoren; komend seizoen is hij dat in de A/B-lijn.

"Het was een ontzettend leuk toernooi en een mooie happening voor onze jongens. Ze speelden in een combiteam met 8-tallen, zonder keeper. Eerst een voorronde in Dordrecht. Daar wonnen ze al hun wedstrijden, zonder tegendoelpunt. Daarna de finaledag in Wageningen. Daar hadden ze iets meer tegenstand en werd het spannend. Maar de Gouda-Reeuwijk combinatie bleef ongeslagen en werd dus kampioen. Heel mooi”, zo doet Martijn van Duffelen verslag.

Het Olympic Moves School Kampioenschap is een groots opgezet schoolsportevenement, met een keur aan sporten, zoals atletiek, badminton, handbal, korfbal, softbal, trampolinespringen, streetdance, tennis, frisbee, veldloop, voetbal en volleybal. En natuurlijk hockey. De finales van het hockey werden gespeeld in Wageningen; alle andere sporten waren op Papendal in Arnhem.


terug naar vorige scherm
Laatste nieuws
Nieuws categorieën
Agenda
16-10    bestuursvergadering
25-10    Klaverjassen
13-11    Bestuursvergadering
27-11    Bestuursvergadering
29-11    Klaverjassen
11-12    ALV
20-12    Klaverjassen
Hele agenda
Handige links