Nuttige zeg Dames 1; Heren 1 naar vijfde plaats
20-5-2019  | 

 Heren 1 heeft door de 4-3 zege op Hisalis de vijfde plaats bereikt in de derde klasse en heeft in 2019 al 19 punten bij elkaar geslagen. Dames 1 is ondanks de fraaie en dik verdiende 3-0 overwinning op Berkel nog niet zorgenvrij. Er moeten in de laatste twee duels voor de zekerheid nog drie punten worden gepakt.

 

Dames 1 speelde tegen Berkel een van de betere wedstrijden van het seizoen. Na twee verknoeide strafcorners zorgde een rommelgoal vlak voor rust voor 1-0. Wouter van Besuyen (ex-GMHC), de coach van Berkel, zag bij zijn speelster, de koppies omlaag gaan na de fraaie treffer van Myrthe de Vos met de backhand (2-0). In de slotfase sleepte Lise Duijvestijn nog een strafcorner beheerst binnen (3-0).

Dames 1 heeft nu 24 punten, maar dat is in deze vreemde poule in de de eerste klas nog niet genoeg, want de voorsprong op de voorlaatste (degradatie)plaats is slechts drie punten. Tegen Pollux, dat geen belangen meer heeft en Barendrecht (voorlaatste) moeten nog een paar punten worden binnengehaald. Bovenin gaat Westland nu toch de titel binnenhalen.

Zo saai als de eerste helft was van het duel van Heren 1 tegen Hisalis, zo spectaculair was de strijd na rust. De erg defensief spelende mannen uit de Bollenstreek namen bij de enige uitval via een schitterende strafcorner een 0-1 voorsprong. Na rust sloeg GMHC snel toe. Een frommelgoal leverde de 1-1 op en via Ramon Merbis (2x) en Olav van den Nieuwendijk liep Gouda naar een rustgevende 4-1 voorsprong uit. Dat rustgevende verdween, toen de mannen van Dirk Doop achterover gingen leunen en Hisalis, dat voor deze wedstrijd  evenveel punten had, plotseling tot 4-3 terugkwam.

Dames 2 verloor na een goede wedstrijd met 3-4 van het sterke Ring Pass en zal de laatste twee duels moeten winnen om zich in de reserve tweede klas te handhaven. Het is namelijk de enige klasse, waar drie ploegen degraderen. Heren 2 had de pech, dat Barendrecht juist in Gouda kampioen wilde worden. Tot 1-1 ging het aardig en toen stond het plotseling 1-5 en werd de uitslag 2-8. Voor Heren Jong Gouda duurt de competitie te lang en werd er dit keer met 0-5 verloren van Voorhout. Tegen het zwakke Berkel herstelde onze A-Veteranen zich van de nederlaag van vorig week (8-1) en de LA-Veteranen tonen een geweldige conditie door de derde winstpartij op rij te noteren. Dit keer werd er met 4-0 gewonnen van Tempo’34.

 


terug naar vorige scherm
Laatste nieuws
Nieuws categorieën
Agenda
21-9    Bitjeshappen
21-9    Lustrumreceptie 40 jaar G
22-9    basisopleiding coachen do
27-9    Klaverjassen
29-9    basisopleiding training g
7-10    keepersopleiding voor gev
9-10    Bestuursvergadering
Hele agenda
Handige links