Titelkansen weg voor Meisjes en Jongens B1
13-5-2019  | 

Meisjes B1 en Jongens B1 hebben zaterdag de laatste kans op het kampioenschap verspeeld door beide te verliezen, respectievelijk met 0-3 en 2-3. De eerste kampioen is ook binnen. Meisjes C3 won met 7-0 van Alkemade en heeft nu al 13 punten (!!) voorsprong op de concurrenten.

We hadden ons al opgemaakt voor een spannende slotfase van de competitie in de B-klasse, maar het voorjaarsverlof heeft onze hoogste B-teams geen goed gedaan. Meisjes B1 ging in de eerste klas kansloos onderuit bij concurrent Rapid (0-3); Jongens B1 verloor onnodig van Rijswijk (2-3) en kan de titel in de tweede klas ook wel vergeten.

Beetje extra aandacht voor Meisjes C3. Dit kampioensteam pakte na de herindeling 21 punten uit 7 wedstrijden en staat nu al 13 punten voor op de achtervolgende teams. Het is bovendien een heel gezellig team met altijd vrolijke coaches.

Jongens A1 miste tegen Hoekse Waard te veel kansen om aanspraak te kunnen maken op de volle winst. Door de 2-2 blijft Gouda wel één punt voorsprong behouden op de gasten, maar is de derde plaats het hoogst haalbare in de eerste klas. Meisjes A1 verloor met 1-2 van koploper Berkel en is gezakt naar de zesde plaats. MA2 is aan een mindere serie bezig en verloor nu met 2-3 van het onderaan staande Berkel. Het duel van MA3 werd afgelast en MA4 speelde een leuke partij tegen het hoog genoteerde Berkel (2-2 na een 2-0 voorsprong).

Jongens B2 had weinig in te brengen bij koploper HDS (0-6) en Meisjes B2 verspeelde de laatste theoretische kans op de titel door met 0-2 te verliezen van Wateringse Veld. Koploper MB3 won degelijk met 6-1 van Barendrecht en wacht op de ontknoping op 25 mei tegen Schoonhoven (één punt achter).

Jongens C1 had weinig moeite met Barendrecht (5-1) en leeft toe aan de topper op 1 juni tegen Wateringse Veld, dat drie punten voorstaat. JC2 haalde eens lekker uit tegen Feijenoord (6-2). Meisjes C1 wacht op de topper tegen Ommoord na de 3-1 zege op Pijnacker en MC2 liet zich op veld 1 van de beste kant zien tegen Berkel (8-2). De overige C-teams bleven met lege handen.

Jongens D1 sleepte bij concurrent HCRB een belangrijke winst binnen (2-3) en gaat aan kop samen met Alphen . Deze tegenstander komt zondag 26 mei naar Gouda. JD2 schreef weer drie punten bij door Klein Zwitserland met 5-2 te verslaan. Bij de meisjes klopte MD1 Ommoord met 5-1 en de overige D-teams verloren met uitzondering van MD4. Dat had royaal moeten winnen van Rotterdam, maar had grote moeite met scoren (2-2)

 


terug naar vorige scherm
Laatste nieuws
Nieuws categorieën
Agenda
28-2    Klaverjassen
3-3    scheidrechtercursus
9-3    Voortgezette keepersoplei
10-3    Scheidrechterscursus
11-3    Bestuursvergadering
12-3    SKG-GMHC
17-3    scheidsrechtercursus
Hele agenda
Handige links