Nog pittige finale voor Dames 1
13-5-2019  | 

Na de nederlaag tegen Forescate (1-4), wacht Dames 1 nog een pittige opdracht in de laatste drie wedstrijden. Er kunnen nog vijf ploegen, onder wie Gouda, meegaan met Derby naar de derde klas. Heren 1 klom na de zuinige 2-1 zege bij Catwijck, de nummer laatst, naar een keurige vijfde plaats in de derde klas.

 

Dames 1 liep bij titelkandidaat Forescate tegen een regelmatige 1-4 nederlaag aan en heeft het geluk, dat er nog drie laag genoteerde teams verloren. Dit in tegenstelling tot vorige week, toen bijna alle laagvliegers wonnen. Het team van Bas Ligthart moet in de laatste drie duels naar schatting vijf punten pakken om definitief veilig te zijn. Om te beginnen komende zondag tegen Berkel, dat de laatste tijd nogal wat punten weggeeft.

In deze rare afdeling, waarin het bovenin ook spannend is, won Derby zondag met 3-0 van gedoodverfde kampioen Westland.

De stand onderin deze tweede klas is:

Rapid           19 – 24

Gouda          19 – 21

Barendr.       19 – 21

Groen Geel  19 – 20

Ypenburg     19 – 20

Derby           19 – 15

 

Heren 1 pakte drie punten in Carwijck en klom daardoor naar de vijfde plaats op de ranglijst in de derde klas. Die plek kan zondag worden geconsolideerd als Hisalis op bezoek komt, dat met evenveel punten (26) op de zesde plaats staat.

Heren 2 is aan een treurige serie bezig. Na de fraaie reeks in maart (negen punten) werd nu de vijfde nederlaag in successie genoteerd. Scoop was in Delft met 7-0 veel te sterk. Jong Heren 1 speelde een aardige partij tegen het Leidse Thor, was dicht bij de 2-2, maar verloor toch met 1-3.  Veteranen-A verslikte zich in een erg fysiek spelend Derby (0-1), maar staat nog wel tweede in de poule omdat HDS gelijkspeelde.


terug naar vorige scherm
Laatste nieuws
Nieuws categorieën
Agenda
8-6    Voortgezette keepersoplei
10-6    Ledenvergadering
14-6    Laatste wedstrijddag met
15-6    Voortgezette keepersoplei
22-6    Voortgezette keepersoplei
4-7    Afsluiting lustrumjaar -
5-7    Afsluiting lustrumjaar -
Hele agenda
Handige links