Meisjes C3 eerste kampioen, MC1 geeft les
15-4-2019  | 

Meisjes C3 is na de 4-1 zege op Zoetermeer de eerste kampioen van dit seizoen. Heel knap met nog drie rondes te gaan. Meisjes C1 gaat ook op kop na het hockeylesje aan Bleiswijk (7-0) en MC4 heeft ook nog kansen. Jongens A1 gaf twee dure punten weg bij het niet zo sterke Dordrecht (0-0).

 

De C-teams bij de meisjes draaien heel behoorlijk, al spelen ze niet allemaal in hoge klassen. MC3 heeft na de herindeling alles gewonnen (18 punten uit zes duels en de naaste concurrent heeft 8 punten. De sfeer rond dit team is ook prima met de gezellige leiders Wim Kulik, Robert Mannke en Frank Walraven. Trainer Bas Ligthart heeft er trouwens ook lol in om deze meiden onder handen te nemen. In afwachting van het resultaat van Alkemade (dat verloor) werd er zaterdag vast op bitterballen getrakteerd.

Meisjes C1 speelt steeds beter en gaf nu hockeyles aan het zwakke Bleiswijk (7-0). Dit team voert samen met Ommoord de ranglijst aan in de tweede klas en de beslissing lijkt te vallen in de uitwedstrijd op 25 mei. MC2 redde het niet tegen Zoetermeer, maar MC4 won met 7-2 van Berkel en heeft alles nog in eigen hand, omdat in mei de twee concurrenten nog op bezoek komen. MC5 haalde  uit, 4-1 tegen het in schattig roze gestoken Klein Zwitserland 12, maar MC6 moest buigen voor Rotterdam (1-7)

 

Jongens A1 bleef bij het zwakke Dordrecht in een vervelende wedstrijd op 0-0 steken en zag koploper Ypenburg (4-5 bij Pijncker) uit het vizier verdwijnen. Jongens B1 won moeizaam met 1-0 van het leuk spelende HDM en klom naar de tweede plek. De inhaalwedstrijd zaterdag bij Voorne winnen en de achterstand op leider Cartouche wordt teruggebracht tot één punt. Half mei moet JB1 nog naar Voorburg. JB2 had een slechte dag tegen Leiden (2-7).

Meisjes A1 speelde een slordige partij tegen Catwijck en verloor terecht met 2-3 en MA2 speelde zeker zo slordig (alle ballen door het midden) tegen de buren van HCRB (0-2). MA4 ging met 0-5 kopje onder tegen koploper Waddinxveen A1 (!!).

Meisjes B1 doet weer volop mee in de titelstrijd in de eerste klas. Door de eigen winst bij HDM (2-1) en het verlies van Forescate staat dit team nu twee punten achter op dit Forescate en op Rapid. MB1 speelt nog tegen beide teams, maar wel in uitbeurten. MB2 won met 2-0 van Krimpen, koploper MB3 met 4-2 van Rapid, maar MB4 (bij de koploper) en B5 incasseerden verlies.

Jongens C1 had weinig medelijden met HCRB (5-1) en doet nog volop mee in de titelstrijd, maar JC2 kon geen vuist maken tegen de vriendjes van HCRB (1-5). Jongens D1 had geen moeite met Zoetermeer (8-1) en gaat samen met Alphen en HCRB aan de leiding. Op 11 mei volgt de eerste topper, in Reeuwijk. JD2 zegevierde met 2-0 over Goeree-Overflakkee en klom van de laatste naar de derde plek. Over de D-teams bij de meisjes kunnen we dit keer kort zijn, die verloren allemaal.


terug naar vorige scherm
Laatste nieuws
Nieuws categorieën
Agenda
29-6    Let's Roll Dag
11-9    Bestuursvergadering
21-9    Bitjeshappen
21-9    Lustrumreceptie 40 jaar G
9-10    Bestuursvergadering
13-11    Bestuursvergadering
27-11    Bestuursvergadering
Hele agenda
Handige links