Nuttige overwinning voor Dames 1
15-4-2019  | 

Dames 1 boekte een nuttige overwinning (2-1) op rode lantaarndrager Derby, maar overtuigend was het niet. De formatie van Bas Ligt hart steeg hierdoor twee plekken op de ranglijst in de tweede klas. Heren 1 wisselde in de derde klas van plaats met Rijnvliet door met 1-2 te verliezen van de ploeg uit Utrecht.

 

,,We hebben gewonnen, maar vraagt niet hoe”, verzuchtte coach Bas Ligthart bij terugkomst in het Goudse clubhuis na de 2-1 zege op Derby. De op de laatste plaats bivakkerende ploeg uit Zwijndrecht had bij rust een 0-1 voorsprong en pas halverwege de tweede veld bracht Esmee Snippe de stand in evenwicht. Het betere spel van GMHC werd kort voor tijd beloond met het winnende doelpunt van Lisanne van Prooyen Schuurman (2-1). Door deze zege steeg GMHC twee plaatsen op de ranglijst, maar is er nog lang niet. De komende weken ontmoet Dames 1 vier ploeg uit de kopgroep.

Heren 1 was zo lekker op dreef, maar verslikte zich onnodig in Rijnvliet (1-2). De twee ploegen wisselden van positie in de middenmoot van de derde klas. Komende twee weken speelt Heren 1 tegen de laagvliegers Hoevelaken en Catwijck en kan dus het puntentotaal lekker opvoeren.

Het wisselvallige Heren 2 verloor nu van nummer laatst, Klein Zwitserland met 2-3 en Jong Gouda ging voor de vijfde keer op een rij onderuit, 1-4 tegen Dordrecht. Komende (Paas)zaterdag halen de jongemannen van teammanager Arno Gosselink in tegen het eveneens puntloze Leiden.

De vele toeschouwers konden Veteranen A niet inspireren tot een zege op Zoetermeer (1-1). Na het missen van een handvol kansen kwam GMHC in de tweede helft op voorsprong door een ouderwetse push uit een strafcorner van Gijs Smithuis (1-0). Tegen de verhouding in kwamen de bezoekers in de slotminuut op 1-1 en daardoor is de voorsprong van de A-Veteranen op het op de derde plaats staande HDS teruggebracht tot één punt.  In de ‘voorwedstrijd’ gaven de LA-Veteranen koploper HCRB prima partij. Pas in de slotfase kregen de gasten de bal langs de uitstekende Goudse (Waddinxveense) keeper.


terug naar vorige scherm
Laatste nieuws
Nieuws categorieën
Agenda
29-6    Let's Roll Dag
11-9    Bestuursvergadering
21-9    Bitjeshappen
21-9    Lustrumreceptie 40 jaar G
9-10    Bestuursvergadering
13-11    Bestuursvergadering
27-11    Bestuursvergadering
Hele agenda
Handige links