Keepers en Zaalmaterialen Herinnering!
16-11-2018  | 
Het zaalseizoen komt eraan en de keepersmaterialen moeten weer klaar gemaakt worden voor gebruik in de zaal. In dit bericht lees je wat je moet en kunt doen!

In de zaal mogen er geen scherpe/harde voorwerpen in aanraking kunnen komen met de zaalvloer. Dit geldt in het bijzonder voor de gespen aan de klompen. Daarom moeten veldriempjes in de zaal worden vervangen door riempjes met plastic gespen. GMHC verstrekt deze verplichte riempjes voor alle keepers. Ga je met je team in de zaal spelen en heb je daarom zaalriempjes nodig stuur dan een mail aan [email protected]

Doe dit NuVermeld in de mail je naam, je team en of je vier of acht riempjes nodig hebt. Obo-Robo klompen hebben vier riempjes (twee door elke klomp en een sluiting achter met een plastic gesp) Obo Ogo en Obo Yahoo hebben acht riempjes (twee rondom de klomp en twee die zijn bevestigd aan een riempje rond de klomp en die achter de voet met een metalen gespje sluiten). Jongste-jeugdteams hebben geen zaalriempjes nodig, zij hebben al plastic gespen.

Wij zullen dan zorgen dat we voor iedereen de riempjes op tijd op voorraad hebben en ze in jullie kluizen leggen.

Let op: zaalriempjes mogen niet op het veld worden gebruikt! De riempjes zijn niet bestand tegen gebruik op het veld en verslijten ook van 1 keer ‘ uiten-gebruik'. Wanneer je tijdens het zaalseizoen ook buiten training hebt moeten de riempjes dus steeds worden gewisseld. Kosten voor een zaalriempje zijn 2 euro, een nieuwe set : 8 respectievelijk 15 euro. Onnodige slijtagekosten worden doorberekend aan het team.
.
Om slidings in de zaal makkelijker te maken kunnen de legguards en handschoenen worden voorzien van zaalhoezen. Deze zijn niet verplicht en zullen dan ook niet meer door GMHC worden verstrekt. 

Zaalhoezen zijn te koop bij Verbunt hockey en andere hockeyzaken maar zijn ook eenvoudig zelf te maken, hieronder vind je een beschrijving. 
GMHC heeft nog een aantal paar hoezen te koop en deze mogen wordenverkocht voor 7,50 euro. Heb je hiervoor belangstelling meldt dat dan op bovenstaand mailadres en vermeldt tevens de maat van je Legguards: S of M/L. 

Met vriendelijke groet,

Lisette en RuthZaalhoezen zelf maken

In de zaal glijden je legguards niet goed: dat is erg vervelend want bij elke sliding draaien de legguards dan om je kuiten (of je kniebanden begeven het). Dat lastig omdat je zeker 2x zoveel te doen hebt als in het veld (er zijn immers maar 5 veldspelers). je kunt ze ook heel simpel zelf maken (werkt bijna net zo goed en is wel veel goedkoper)

Dit heb je nodig:
- twee grote kussenslopen of baby verschoon-kussenhoezen
- twee stukken (ouderwetse onderboeken) elastiek elk ca 1 meter - een flinke veiligheidsspeld
- een naaimachine
- een half uurtje tijd

Zo gaat het:
- als je in de open "onder"kant van de kussensloop kijkt zie je een ca. 10 centimeter brede "dubbeling" die normaal voorkomt dat het kussen uit de sloop glijdt.
- in rand van deze dubbeling leg je een zoom die zo breed is dat de veidigheidsspeld er ruim doorheen kan
- de einden van de rand NIET zomen.
- leg vanaf de plaats waar de rand van de dubbeling de zijkant van de sloop raakt een stiknaad naar "boven",
- hou zoveel afstand van de rand van de sloop dat de veiligheidsspeld er ruim doorheen kan
- ga zo de hele rand van de sloop rond tot je aan de andere kant bij de dubbeling komt.
- haak de veiligheidsspeld aan het einde van 1 meter elastiek
- rijg de veiligheidsspeld met het elastiek door de zoom van de dubbeling en de rand die je in de sloop hebt gemaakt tot je bij het andere einde bent
- knoop de einden van het elastiek aan elkaar

De hoes is nu klaar
Pas hem om je legguard met de dubbeling onder, breng het elastiek op spanning zodat de sloop lekker stevig zit, maar niet te: je moet hem er nog wel af kunnen halen.
Doe hetzelfde met de 2e kussensloop.
Je kunt je hoezen nog versieren met een (textiel) viltstift of je kunt leuke kussen-slopen uitzoeken.


terug naar vorige scherm
Laatste nieuws
Nieuws categorieën
Agenda
25-4    sportdag Beversluisschool
26-4    Klaverjassen
29-4    Hockeykamp in mei op Gou
8-5    Bestuursvergadering
22-5    Bestuursvergadering
30-5    Volvo Hooftman Familietoe
31-5    Klaverjassen
Hele agenda
Handige links