We gaan weer de zaal in
1-11-2018  | 


Een groot gedeelte van de club gaat in de wintermaanden competitie spelen in de zaal.

Hieronder een aantal zaken om rekening mee te houden:

 

Alle teams?

Bijna alle teams gaan de zaal in, een aantal niet:

-        F-teams (die gaan midwinter-competitie spelen op het veld)

-        Heren Veteranen

-        Heren 2

In de zaal zijn ook een paar extra teams:

·        H11 (samenvoeging vanuit H1, H2 en JA1)

·        JA11 (samenvoeging JA1 en JB1)

·        JC12 (samenvoeging JC1 en JC2)

·        MC11 (samenvoeging MC1 en MD1)

De spelers uit deze teams zullen via hun teambegeleiders horen in welk team ze worden ingedeeld.

 

Training in de zaal

Locaties:

De Jongste Jeugd (E-teams) trainen in de Brittenburg, deze locatie is kleiner dan een competitieveld maar er zijn wel balken aanwezig om vooral goed op techniek te kunnen trainen. De Junioren en Senioren trainen in de Mammoet in Gouda, de Dreef in Waddinxveen of de Zuidplas in Moordrecht.

Aantal trainingen:

Ieder team traint 6x in de zaal in een periode van 9 weken. De trainingstijden zullen niet iedere week hetzelfde zijn en ook zeker niet gelijk aan die op het veld, dat wordt veroorzaakt door de (geringe) beschikbaarheid van trainingsuren in de zalen (hockey vraagt maar 9 weken per jaar beschikbaarheid, in volgorde van toewijzing krijgt hockey daarom de ‘overgebleven’ tijden).

Trainingstijden:

Vanaf 26 november (tot 8 februari 2019) gaan we trainen in de zaal, we hebben ons best gedaan om de trainingen zo gelijkmatig mogelijk te verdelen over de 9 weken, in ieder geval heeft ieder team alvast 1 training in de eerste of tweede week. De tijden en de locaties worden begin november in LISA bekend gemaakt.

Keepers: voor de keepers zijn er 4 aparte sessie georganiseerd in de Aakwerf, daar zijn geen balken maar wel een goal.

 

Zaalcompetitie:

Wedstrijd-dagen:

De wedstrijden in de zaal worden gepland op zaterdag of op zondag, de E-Jeugd wordt zoveel mogelijk op zaterdag ingepland en de D-jeugd voornamelijk op de zondag ivm de open dagen op de scholen. De senioren in de 2e klasse spelen op de zondagmiddag in de hal van Leonidas. Voor alle andere teams geldt dat het merendeel van de wedstrijden waarschijnlijk op zondag gespeeld zal worden ivm beschikbaarheid van de zalen.

Aantal wedstrijden:

Er zijn 9 competitie-weekenden, de eerste wedstrijd is op 8 december 2018 en de laatste op 17 februari 2019 (niet in weekend 22/23 dec en 29/30dec, wel weekend 5/6 januari 2019!) Ieder team speelt in 6 weekenden 2 wedstrijden na elkaar in een blok. Er zullen dus ook 3 weekenden zijn waarop het team niet in actie komt. Het schema voor de competitie wordt meestal eind november gepubliceerd.

 

Practische zaken:

Zaalhockey-schoenen: er mag niet op veldschoenen worden gespeeld, graag schoenen dragen die niet buiten worden gebruikt en die niet afgeven aan de vloer

Zaalhockey-stick: er moet gespeeld worden met een lichte zaalhockey stick

Zaalhockey-handschoen: in de zaal wordt veel laag geblocked op de vloer, bescherming van de linkerhand met een handschoen is noodzakelijk

 

In november wordt een bijeenkomst georganiseerd voor alle nieuwe team-managers en coaches om ze wegwijs te maken in de zaal. Zij ontvangen een aparte uitnodiging.

 

Groet,

Nicolette Kral,

Zaalhockey commissie GMHC

 

 


terug naar vorige scherm
Laatste nieuws
Nieuws categorieën
Agenda
25-4    sportdag Beversluisschool
26-4    Klaverjassen
29-4    Hockeykamp in mei op Gou
8-5    Bestuursvergadering
22-5    Bestuursvergadering
30-5    Volvo Hooftman Familietoe
31-5    Klaverjassen
Hele agenda
Handige links